Létrehozva: 2019.11.05.

Újabb sikeres összefogás, megmenekülhet az agydaganatos magyar édesanya

Felcsillant a remény: Pesti Csilla, a másfél éves Panna agydaganattól szenvedő anyukája mégis felnevelheti annyira várt kislányát! A házaspár hét évet várt a gyermekáldásra, ám a szülés után az anyánál agydaganatot találtak. Az álom, hogy a megoldást jelentő, 30 milliós németországi beavatkozás összejöjjön, adományok útján most valóra vált.

 

„Ez egy csoda, ami most történik, minden megváltozott!„ – kezdte a Ripost-nak Pesti Ferenc. A férfi meghatottan mesélte el lapunknak, hogy a sok szeretet, támogatás, amit kaptak, eredményt hozott. Felesége, Csilla két nap alatt elvesztette beszédkészségét a glioblastoma multiforme (GBM) nevű betegség okozta agydaganat miatt. Mivel a daganat teljes egészében nem eltávolítható, a betegek túlélési esélye általában másfél év. Létezik azonban egy 30 millió forintba kerülő külföldi kezelés, ami reményt adhat. Ám azt, a csillagászati ára miatt a Pesti család nem tudta kifizetni, így gyűjtést indítottak a Facebookon néven. Két és fél hét alatt összegyűlt az összeg, amivel az édesanya új esélyt kapott az életre.

„Talán tényleg felnevelhetem Pannát és talán tényleg jó anya lehetek! Annyi éven át álmodtam erről! Boldogság, belső, bizsergető, felszabadító, hihetetlen boldogság költözött belém. Fel akarnak törni belőlem az érzések, minden másodpercben örömkönnyekben, ölelésben, táncban, ujjongásban, imákban, hálában... Földöntúli boldogság és csodás nyugalom szállt rám” – írta le érzéseit, reményeit az édesanya.

„Rengeteg energiát adtak az emberek, nagyon hálásak vagyunk. Húsz milliónál már reménykedtünk, hogy tényleg sikerülhet, és amikor a teljes összeg meglett, elképesztő mennyiségű örömüzenetet kaptunk. Pont, mint szilveszterkor, amikor jönnek a köszöntések és kezdődik a boldog új év. Most mi is felhőtlenül boldogok vagyunk, száznyolcvan fokot vett az életünk. Csak mosolyogtunk és nevettünk napokig, sőt még most is. Alig hiszem el, ez egy igazi valóra vált álom! – lelkendezik a családfő.

A család máris kiutazott Kölnbe, és megkezdődött Csilla kezelése, ami várhatóan 8 hónapot vesz majd igénybe. Az orvosok azt remélik, hogy az anyuka szervezete jól reagál a kezelésekre, de még néhány hónapot várni kell arra, hogy a daganat mérete csökkenni kezdjen.

„Négyhetente kell Kölnbe utaznunk, a magyarországi kemoterápiás kezelések után, így ingázunk. A kezelések után jelentkezik Csillánál némi mellékhatás: fejfájás és szédülés tör rá, de húsz perc után szerencsére elmúlik. Nagyon jól bírja, jól viseli, a feleségem egy igazi hős„ – mesélt a részletekről a Ripost-nak Ferenc.

Pávát, libát is felajánlottak a jótékony licitre

Aki tudott, segített a családnak: jótékonysági estet szerveztek, a férfi szülőfalujában jótékonysági retródiszkót rendeztek, gyűjtődobozokat helyeztek ki. Licitoldal is indult: volt, aki a libáját vagy egy pávát ajánlott fel, más egy ingyenes utazást Luxemburgba. A pénzbeli támogatáson túl pedig rengeteg szeretetet is kaptak, számtalan biztató üzenettel, amit a család úgy próbál meghálálni, hogy bárkinek, aki hasonló helyzetbe kerül és kérdése van, örömmel segít. Fontosnak tartják, hogy minden egyes üzenetre válaszoljanak, erre akár napi több órát is rászánnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár