Létrehozva: 2018.04.20.

Újraindulhat a várpalotai horrorhinta

A napokban kapja vissza a rendõrségtõl a súlyos balesetet okozó várpalotai horrorhintát az üzemeltetõje, a "Vurstlikirály". 7 hónap telt el, és még mindig nincs felelõse a balesetnek: a rendõrség még mindig nyomoz, az üzemeltetõ szerint átverték a hintaalkatrészekkel a beszállítók, vagy pedig tévedés történhetett. Az engedélyezõ mûegyetemi tanszék azóta is hallgat.

Hogy engedjük fel a gyerekeinket a vándormutatványosok tákolmányaira most, hogy kezdődik a vurstliszezon? Döbbenetes, de már hét hónap eltelt a várpalotai horrorbaleset óta, de még mindig nem tudjuk, ki a felelős!

Mint arról beszámoltunk, tavaly szeptember 2-án a hatalmas forgó kalapácshinta egyik karja leszakadt, többen is kizuhantak belőle, köztük a 18 éves Máthé Krisztofer is, aki 17 métert zuhant és fejjel a betonpadkának esett. A fiú azóta is kórházban van: mindenre reagál, de beszélni még mindig nem tud.

Az is lehet, hogy a horrorhinta újra forgalomba kerül, a gazdája még nem döntött a sorsáról.

Az viszont már biztosnak tűnik, hogy egy nem megfelelő alkatrész miatt esett szét a hinta - derült ki abból a szakértői véleményből, amit nem rég kapott meg az extrém hinta üzemeltetője. Greznár Attila, a „Vurstlikirály” azt mondja, papírjai vannak arról, hogy nem azt az elemet szerelték a hintába, mint amit ő megvásárolt.

Egy nemesített, kovácsolt úgynevezett C45-ös szénacél helyett, egy krómból készült, silány, törékeny anyagot szereltek be, és a vége súlyos baleset lett. A mutatványos cég, a Happy New World Kft. hintájának akkor minden papírja rendben volt a helyi önkormányzat vizsgálata szerint, mégis tragédia lett a várpalotai mulatság vége.

Olcsóbb anyagot szereltek a hintába?

Greznár Attila korábban lapunknak elmondta, hogy jó nevű kecskeméti cégtől vásárolta meg az olasz gyártmányt. A hintának karonként 22 tonnával többet kellett volna elbírnia az előírtnál, ha valóban szénacél került volna bele.

"Vagy átverés történt, vagy a véletlenek játékának estünk áldozatul, mindenesetre ez egy egész élet munkáját tönkretette. Nem is beszélve arról a szegény fiúról, aki most tolószékben tölti napjait a kórházban. Korábban is mondtam, hogy szerintem nem az az anyag került a hintába, amit megvettünk, valószínűleg egy jóval olcsóbbat szereltek be" - mondta lapunknak Greznár Attila, a Happy New World Kft üzemeltetője. Korábban arról nyilatkozott a %Ripost%-nak, hogy mikor megnézte a törött alkatrészt, akkor vette észre, hogy a nemesített acélnak hitt elem felülete rücskös, pedig egyenletesnek kellett volna lennie.

"Valószínű, hogy egy pár napon belül visszakapjuk a hintát, de még nem döntöttem el, hogy újra üzembe állítsuk-e. Ez egy nagyon komoly érték, amin sok sérülés keletkezett, arról nem beszélve, lelkileg mennyire összetörtek Krisztoferék és a mi családunk is" - mondta az üzemeltető.

Nem érdekel, meddig tart a nyomozás. Minket az érdekel, hogy találják meg a hibást és kapja meg méltó büntetését. A legfontosabb pedig, hogy Krisztofer fejlődjön

- nyilatkozta Máthé Dia, Krisztofer édesanyja a %Ripost%-nak.

A rendőrség még nyomoz, a Műegyetem hallgat…

Érdeklődésünkre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: továbbra is „foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen”. A rendőrség az eset körülményeit még mindig szakértők bevonásával vizsgálja. A hintára az engedélyt a budapesti Műegyetem egyik tanszéke adta ki. Már ősszel is megkerestük őket, de hallgatásba burkolóztak. Most újra megkerestük a Műszaki Egyetem Járműelemek és Jármű-szerkezetanalízis Tanszékét. Arra voltunk kíváncsiak: volt-e tudomásuk arról, hogy más elem került a hintába, illetve miként engedélyezhették annak használatát a silány alkatrésszel, de lapzártánkig csak annyit reagáltak, hogy az őszi közleménynél többet nem tudnak mondani.

Krisztofer állapotáról bővebben a Ripost pénteki számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

mandiner.hu

Bejelentette az ukrán miniszterelnök: Lengyelországgal közös fegyvergyárak létesítését tervezik

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"