„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER
Létrehozva: 2020.05.18.

Újranyitás: így csábítják vissza a vendégeket hétfőtől a budapesti éttermek

Rajtra készen várták a kormány döntését a budapesti éttermek: ma számos terasz kinyit. A vendéglátósok abban reménykednek, hogy jó idő lesz nyáron, így behozhatják a tavaszi kimaradást. Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, az üzleteknek sem kell bezárniuk délután 3-kor.

„Minden sejtünk pezseg az izgalomtól! Kimondhatatlanul vártuk már ezt a pillanatot” – kommentálta a nyitás lehetőségét a városmajori Fióka étterem. Lázasan készültek tegnap a budapesti kerthelyiségek a nyitásra. Kevesebb asztalt tehetnek ugyan ki, de nem kell fizetniük a közterület használatáért, így, ahol van rá mód, nagyobb területet foglalhatnak el. Mint azt lapunknak több vendéglátós is elmondta: ez, az adókedvezmények és a bérpótlék nagy segítséget jelent és bíznak abban, hogy a főváros és a kerületek a kormányhoz hasonlóan rugalmasak lesznek. Ennek segítségével, ha jó lesz az időjárás, valamelyest be tudják majd hozni a kiesést.

„A járvány kezdetekor átálltunk a kiszállításra, így a beszerzéssel nem volt gondunk. A jelenlegi kínálattal fogunk indulni kedden, de kihasználtuk az időt a megújulásra, egy hét múlva már új étlappal várjuk a vendégeket, és a kertet is csinosítgattuk” – mondta a Ripost-nak a dél-budai Jardinette munkatársa. A Corvin sétány egyik kiülős borozója ma délután megnyitja a teraszát. Arra számítanak, hogy az emberek ki vannak éhezve az ilyen élményekre. Az Egyetem téren álló Véndiákban már csütörtökön berendelték az árut, számítottak a kedvező döntésre, már ma fogadják a vendégeket. A Nagymező utcában lévő Apacuka pedig egyenesen becsábítja a vendégeket: az új étlap mellett ajándék habzóbort és más meglepetéseket kínál annak, aki ma délután 4-től felkeresi és a belső teraszán keres kikapcsolódást.

Felújítással töltötték a kényszerpihenőt

Hétvégén az utolsó simításokat végezték a Gozsdu udvarban található vendéglátóhelyeken is.

Gozsdu-újranyitás
Fotó: Markovics Gábor

„A bezárás nagyon megviselt bennünket, de a tulajdonosok mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb embert kelljen elküldeni” – mondja a Ripost-nak a Klikk nevű bisztró üzletvezetője. „Azonnal a hely renoválásába fogtunk: felújítottuk a bárpultot, kifestettünk, megcsináltattuk és újraburkoltuk a teraszt. Most feltöltjük a hűtőket és takarítunk, alig várjuk, hogy hétfőn kinyissunk!”

A „Feri”s kitchen” tulajdonosa, Salai Ferenc hétvégén is az üzletben szorgoskodott: a kijárási korlátozás idején rászorulóknak főztek, eddig közel 10 ezer adag ételt osztottak szét.

Fotó: Sulyok László

„Adományoztunk többek közt down-kóros gyerekeknek és a Péterfy kórház dolgozóinak is. Az ottani nővéreknek megígértem: ha vége a járványnak, akkor koktélozunk egyet itt, a teraszon. Alig várom, hogy eljöjjenek! Hétfőn kinyitunk, már megérkeztek az alapanyagok: a libacombok, a rák, a homár. De folytatjuk a jótékonysági főzést is.”

Keringető légkondi nem használható Két hét múlva várhatóan Budapesten is megnyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei, de csak olyan légkondicionálót használhatnak, amely a szabadból veszi a levegőt, belső levegőkeringetésű berendezés nem működhet. Bizonyos, meghatározott helyiségek kivételek, például ahol ez a nyersanyag tárolásához szükséges.

 

Hamarosan nyit a fővárosi állatkert Ma dönt a nyitás napjáról a Fővárosi Állat- és Növénykert – közölte tegnap Hanga Zoltán szóvivő. Az újranyitás napjáról a Főpolgármesteri Hivatallal egyeztetve dönt az intézmény vezetése. Erre akár néhány napon belül sor kerülhet, hiszen az intézmény felkészült az újranyitásra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

life.hu

Napi horoszkóp 2024. március 28.: az érzelmeké a főszerep

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

INSIDER

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten