INSIDER

Újságíró gyakornokot játszik az Elk*rtuk című filmben, most valóra váltotta szerepét András

Egy teljesen új terepen tehette próbára magát a magyar színész. Most már valóban elmondhatja magáról, hogy újságíró gyakornok volt.
  • Szerző: Ripost

A Metropol vendége volt Mózes András, aki az Elk*rtuk című nagyjátékfilmben egy újságíró gyakornok szerepét öltötte magára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerepe kapcsán kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát a való életben is, mint újságíró gyakornok. Ennek apropóján egy izgalmas napot tölthetett el a Metropol szerkesztőségében.

Mózes András élesben is kipróbálta, milyen egy újságíró gyakornok élete
Fotó: Metropol

Kíváncsian várom, hogy mi van az ajtó mögött” – mondta Mózes András, aki azonnal az újságkészítés sűrűjében találta magát, amint belépett a szerkesztőségbe.

Nem csupán végignézte a munkafolyamatot, hanem mint egy vérbeli újságíró, cikket írt, szerkesztett, fotókat válogatott és még az online címadás rejtelmeibe is belekóstolt.

Elképesztő csapatmunka van az újságkészítés mögött éppen úgy, mint egy film forgatása alatt” – találta meg a párhuzamot Mózes András a szerkesztőségi kaland és filmforgatás között.

Nem csupán végignézte a munkafolyamatot, hanem részt is vett azokban
Fotó: Metropol

A színész azt is elárulta, hogy a filmbeli, 2006-os éveket idéző tévés szerkesztőség, és a Metropol szerkesztősége között nincs olyan nagy különbség.

A hangulata az ott játszódó jeleneteknek hasonló, mint amit itt is tapasztaltam – persze akkoriban még kevésbé modern eszközökkel dolgoztak az újságírók. Az viszont nagy különbség, hogy a kétezres években még lehetett dohányozni a szerkesztőségekben. A rendezővel, Keith English-el beszélgettünk arról, hogy a dohányfüst is teremt egy különleges atmoszférát. Egyébként ritka és örömteli alkalom, ha egy színész belekóstolhat egy általa játszott karakter munkájába” – vallotta be András, aki újdonsült kollégái szerint, megállná a helyét a média világában.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?