INSIDER

Undorító, ezt találta a Nébih egy vágóhídon - videó

Békés megyében elképesztő felvételeket készítettek egy vágóhídon. Rovartetem, élő egerek és még sok borzalom várta a Nébih szakembereit.
  • Szerző: Ripost

Azonnali hatállyal felfüggesztették annak a Békés megyei sertésvágóhíd működését a Nébih szakemberei, aminek az átvizsgálása során élő egereket és egérfészkeket, valamint nagy mennyiségű rovartetemet találtak.

A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő élelmiszer-előállító egységnél az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték. Az üzemben tapasztalt élelmiszer-biztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, valamint 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vont ki a forgalomból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 

A vágóhíd vágócsarnokában az eszközfertőtlenítők sem működtek, több helyen még a fém berendezési tárgyak is rozsdásak voltak. Az árukiadó mennyezetét vastagon penész borította. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyen nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrából egy élő egér nézett vissza rájuk, valamint a sertésfejeket tároló ládában megtalálták az egércsalád fészkét is.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?