INSIDER

Utálja a börtönt és a zárkatársát, ezért vágta fel az ereit Portik

Nem bírja a börtönt, és méltatlannak érzi, hogy a rácsok mögött kell ülnie: ezért próbált öngyilkos lenni Portik Tamás. A férfi még vasárnap vágta fel az ereit, most kamerával megfigyelt magánzárkába került a kétszemélyes cellából.
  • Szerző: Ripost

Nem lett komolyabb baja az Energol Rt. hajdani legendás marketing igazgatójának, a több gyilkossággal is összefüggésbe hozott Portik Tamásnak, miután kétszer is megpróbált önkezével véget vetni az életének a rácsok mögött. Portik jelenleg Prisztás József meggyilkolása és az Aranykéz utcai robbantás miatt ül: előbbi miatt 13, utóbbi miatt 15 évet kapott. Mindkettőben felbujtóként vett részt, ahogy az L. Csaba hajtó ellen elkövetett merénylet-kísérletben és a Fenyő-gyilkosságban is, melyekkel az idei évben vádolták meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2019. júniusában a Fővárosi Törvényszéken a perújítási tárgyaláson Fotó: Keller Mátyás – Ripost

„Nehezen viseli a bezártságot, azt, hogy távol kell lennie a családjától, és hogy nem tehet azt, amit szeretne. Méltatlannak érzi a helyzetét” – nyilatkozta korábban lapunknak dr. Bólyai János, a férfi ügyvédje. A mostani esetet ügyfele kérésére nem kívánta kommentálni.
Úgy tudjuk, Portik mindig is kétszemélyes zárkákban volt, ám a cellatársaival nem kötött barátságot, inkább panaszkodott rájuk, nehezen viselte el őket.
Az öngyilkossági kísérlet után azonnal a Bajcsy kórházba szállították, ahonnan azonban már másnap visszavitték a börtönbe, egy bekamerázott magánzárkába. Ekkor a varratokat próbálta kitépkedni magából. Ebbe sem halt bele, sőt úgy tudjuk teljesen egészséges.

Portik a Fővárosi Ítélőtáblán 2016-ban. 15 év fegyházat kapott a Prisztás-gyilkosságért Fotó: MTI

Épp emiatt felmerült: nem volt e valami más célja ennek az öngyilkossági kísérletnek?
„Aki öngyilkos akar lenni a börtönben, az meg is tud halni„ – jelentette ki Végh József kriminál-pszichológus. – A sikertelen kísérleteket az elkövető sokszor figyelemfelhívásnak szánja, hogy ezzel is jelezze: valami nincs rendben vele. Szolgálhat zsarolási célokat, illetve lehet manipuláció is: ennek köszönhetően ugyanis kikerülhet a börtönből, egy számára kellemesebb körülményekkel kecsegtető rabkórházba, ahonnan esetleg megszökni is könnyebb.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?