INSIDER

Utolsó pillanatban mentették meg: félelmében hipót ivott Petra

Petra és barátnője 14 éves volt, amikor féltékenységből megvertek egy lányt. A bíróság javítóintézetbe küldte őket.
  • Szerző: Ripost

2015-ben féltékenységből nekiestek iskolatársnőjüknek, többször is megütötték a kamasz lányt, sőt műanyag gyűrűjét és karkötőjét is elvették tőle. Akkor 14 évesek voltak.

Egyikük annyira megrémült a tette miatt rá váró büntetéstől, hogy el akarta dobni az életét magától.

A Miskolcon élő Petra és Zsófi tette nem maradt következmény nélkül, az ügyből előbb rendőrségi eljárás majd, bírósági tárgyalás lett.

Az első fokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság Petrát három év, míg Zsófit egy év hat hónapnyi javítóintézeti elzárással sújtotta.

A verekedő lányok rettentően­ elkeseredtek, amikor meghallották az ítéletet. Még belegondolni is képtelenek voltak, hogy akár egyetlen napot is szüleiktől és barátaiktól távol, a rácsok mögé bezárva töltsenek. Petrán annyira úrrá lett a rettegés, hogy végső elkeseredésében otthonában megpróbált öngyilkos lenni, hipót ivott. Az utolsó pillanatban azonban édesanyja észrevette, hogy baj van, és szerencsére még idejében megkapta a kamasz lány az orvosi segítséget.

Az, hogy Petra el akarta dobni magától az életét, az ügy másodfokú tárgyalásán derült ki. A bíró, amint meghallotta, hogy mi történt, úgy döntött, nem hoz ítéletet, hanem pszichológus szakértőt rendel ki. A tárgyalás tavaly szeptemberben volt, a szakértői vélemény azonban a mai napig nem érkezett meg a két lány ügyvédjéhez.

Érthetetlen számomra, hogy miért nem kerül végre pont a lányok ügyének végére. A szakértői vélemény az ügyek szinte mindegyikében heteken belül kész szokott lenni. Ez a két lány három éve meggondolatlanul, kamaszos hevülettől hajtva csinált egy butaságot, ami a mai napig befolyásolja a mindennapjaikat. Mindkét lány rendezett körülmények között él, semmi nem utal arra, hogy valaha újra bárkit is bántanának. Zsófi szerencsére a tanulmányaival is szépen halad – mondta el a Blikknek dr. Lichy József, Zsófi jogi képviselője.

Zsófi zumbaórán volt Kittivel. A lányok a sportpályára mentek, ahol találkoztak Dórával. Õ azt hitte, hogy Kitti kikezdett a barátjával. A lányok Zsófival együtt a történet hallatán Dóra pártjára álltak, és elverték Kittit, majd elrángatták a sportpályáról, elvették a gyűrűjét és a karkötőjét, ami körülbelül kétezer forintot ért.

A bántalmazásra akkor derült fény, amikor a megvert lány nővérének panaszkodott az esetről. Az idősebb testvér nem habozott, egyből a rendőrségre sietett.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?