Létrehozva: 2020.01.20.

Üzenet a mennyből: a halál nem a vég, hanem pusztán egy állomás

Budapestre érkezett és vasárnap este előadást tartott Eben Alexander a Kongresszusi Központban. Az amerikai idegsebész 11 évvel ezelőtt egy hetet töltött kómában, és visszatérve azt állította: megjárta a túlvilágot. Könyveit – A mennyország létezik és A mennyország felfedezése – harminc nyelvre lefordították, milliók olvassák szerte a világon. A híres szerző megérkezése után interjút adott a Ripostnak.

Ripost – Most jár először Budapesten?

Eben Alexander: „Igen, pedig régóta szerettem volna megnézni Budapestet. Igazuk volt azoknak, akik azt mondták nekem, hogy ez Európa egyik legszebb városa. Remélem, lesz még alkalmam visszatérni.„

Interjú Eben Alexander Idegsebész
Fotó: Markovics Gábor

Ripost – Mindaz, amit ön állít a könyveiben a túlvilágról és a mennyországról, hihetetlen, sokan úgy gondolják, pusztán a képzelet játéka, a kómában lévő ember agyának a terméke. Honnan veszi, hogy nem így van?

E A. „2018-ban egy komoly orvosi szaklapban megjelentették az orvosi leleteimet, kommentárral együtt. Egy olyan szakember írta, aki nem vett részt a gyógyításomban, és pusztán a leleteim elemzése alapján arra jutott: az, hogy életben vagyok, ellentmond az eddig ismert tudománynak. Mi több: az agyam olyan súlyosan sérült volt, hogy nem hozhatta létre azokat az élményeket, amelyeket átéltem. Másrészt a legújabb tudományos kutatások, például a kvantumfizika eredményei, a placébóhatás és az ima gyógyító erejének objektív tanulmányozása, a tér és az idő fogalmának átalakulása arra enged következtetni, hogy a korábbi elképzelésünk az anyagi világról, a korábbi valóságérzékelésünk nem helytálló. Minden tudós, aki a tudat, tudatosság kérdésével foglalkozik, alátámasztja ezt.”

Interjú Eben Alexander Idegsebész
Fotó: Markovics Gábor

Ripost – Ön vallásos neveltetést kapott, a hitnek is szerepe lehetett a visszatérésében?

E A. „Metodista családban nevelkedtem, de idegsebészként teljesen materialista alapokon álltam és nem is gyakoroltam a vallásomat. Amit megéltem, az nem a hit terméke, valóságosabb volt, mint a földi lét.„

Ripost – Van egy híres agysebészünk, talán hallott róla, dr. Csókay András, ő és társai szétválasztottak egy agyuknál összenőtt ikerpárt. Ő azt állítja, a siker azoknak is köszönhető, akik imádkoztak érte. Úgy véli, hogy ez lehetséges?

E A. „Ez világraszóló orvosi bravúr és biztos vagyok benne, hogy Csókay doktornak igaza van. A túlvilágról visszatérőben hat arc derengett fel nekem: annak a hat hozzátartozómnak az arca, akik az utolsó 24 órában mellettem virrasztottak és fogták a kezem. Utolsóként a tízéves kisfiam arca, aki meghallotta, hogy az orvos azt mondja az édesanyjának, nincs tovább esély arra, hogy magamhoz térek. A kisfiam rám borulva zokogott és könyörgött, hogy térjek vissza. Ez erős kötél volt a visszatéréshez. Egyébként Bondnak hívják, ami kötelet jelent.”

Interjú Eben Alexander Idegsebész
Fotó: Markovics Gábor

Ripost – Hogy van most ez a kisfiú?

E A. „Köszönöm, jól, 21 éves, rendszeresen meditál, informatikát tanul. Az pedig hogy még mielőtt mások hasonló élményeiről olvasnék, írjam le a saját élményemet, a nagyobb fiam javaslata volt, és ez jó gondolatnak bizonyult, mert így nem befolyásolt semmi. Azóta számtalan emberrel beszéltem, akinek volt halálközeli élménye, és a tapasztalatainkban nagyon sok a hasonlóság. Ez is azt mutatja, hogy mindez nem a képzelet műve.„

Interjú Eben Alexander Idegsebész
Fotó: Markovics Gábor

Ripost – Milyennek látta a túlvilágot, és mit üzen nekünk?

E A. „ A legfontosabb érzés az volt, hogy otthon vagyok, úgy éreztem, megérkeztem oda, ahová tartozom. Átéltem, hogy össze vagyok kötve több életen keresztül másokkal, hogy minden döntésem, tettem hatással van mások életére, és az övék az enyémre. Minden félelmem elmúlt, mert megértettem, hogy van szabad akaratom és kézben tudom tartani az életemet, a halál pedig nem a vég, hanem pusztán egy állomás. A tudatunk nem az agyunkban van, az agy csak egy adóvevő készülék. A tudatunk által valamennyien össze vagyunk kötve, és amit adunk, azt kapjuk vissza. Ha más élőlényeket bántunk, akkor önmagunkat bántjuk. Ha másokat szeretünk, önmagunkat szeretjük bennük. A legfontosabb üzenet, hogy ne féljünk, hanem feltétel nélkül szeressünk minden élőlényt.”

Ripost – Nehéz azt szeretni, aki másokat meggyilkol, kirabol vagy álnok, bosszúálló. Sokféle ember van, hogyan szerethetnénk mindet?

E A. „A tettet kell elítélnünk, a gonosz a szabad akarat következménye. Ha tudatosak vagyunk, bízunk másokban és együttérzünk velük, akkor ugyanazt kapjuk vissza, így kontroll alatt tudjuk tartani a saját valóságunkat. Nincs mitől félnünk.„

Ripost – A halálközeli élménynek szerepe lehet abban, hogy ilyen fiatalos?

E A.„ Úgy látszik, a halál jót tesz a testnek. De azért sokat meditálok, sportolok, szerető családom, nagy baráti köröm van, sokat utazom és nagy társasági életet élek. Boldog ember vagyok.”

Interjú Eben Alexander Idegsebész
Fotó: Markovics Gábor

Agyhártyagyulladástól esett kómába

A 66 éves Eben Alexander az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában él. 2008 novemberében egy rendkívül ritka bakteriális eredetű agyhártyagyulladás következtében hét napon át kómában volt. Ennek során egy hihetetlen erős halálközeli élményt élt át, amely teljesen átformálta korábbi gondolkodását az agy és tudat kapcsolatáról, az élet értelméről, az emberiség küldetéséről és mindannyiunk valódi életcéljáról. Minderről három könyvet írt, az első egy éven át vezette a New York Times bestseller listáját, harminc nyelvre lefordították. Két könyve magyarul is megjelent és nagy sikert aratott. Eben Alexander járja a világot és előadásokat, beszámolókat tart, közvetíti azt az üzenetet, amit hite szerint a mennyországból származik: szeressük egymást, mert mindnyájan egyek vagyunk.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Ennél a három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás: mutatjuk, hogy mikortól!

INSIDER

Orbán Viktor fontos beszédet tartott: „Hazánkban lehet szabadon beszélni” - Videó

INSIDER

Rendkívüli esemény kezdődik ma Budapesten, Orbán Viktor is felszólal

INSIDER

Megható: Közterület fogja viselni a 21 éves elhunyt hős rendőr nevét