Létrehozva: 2021.10.07.

Vadászati világkiállítás: kulisszatitkokat árult el a lovas bemutató szakmai rendezője

Többek között kiderült az is, hogyan tervezték meg a produkciót.

„Kisgyerekkorom óta huszár akartam lenni, ahogyan sok más gyerek is. Csak én nem kinőttem, hanem megélem a vágyamat„ – mesélte a Metropolnak Juhász Dénes, az „Egy a természettel” Vadászati Világkiállítás hagyományos lovas vadászati módok bemutatójának szakmai rendezője.

Fotó: Metropol

A Hungexpón és a Kincsem Parkban 75 ezer négyzetméternyi nettó látványosság és izgalom várja a vendégeket. A lovas produkció már véget ért, de a lelátón még lelkesen tapsolt a tömeg. A szereplők éppen akkor lazítottak korhű jelmezükön, amikor a Metropol munkatársa megérkezett a zömök pusztai lovak „birodalmába”.

Pusztai lovak parádéja a Kincsem Parkban

„Karacs 20 éves, és 3 éves kora óta van velem, most is vele vezetem a bemutatót” – magyarázta Dénes, aki korhű paszományos zubbonyt viselt. „Kazahsztáni ló, kistermetű, szívós és jó idegrendszerű. Kimondottan könnyűfegyveres harcmodorra tenyésztették. Több ezer éves szelektáció előzi meg egy-egy ilyen lófajta kinevelését. Ezek a keleti típusú lovak honfoglaló őseinkkel együtt jöttek be, és még a XX. század elején, a tőlünk nyugatabbra levő seregeknek is ilyen lovakat vásároltak. Sosem tűnt el hazánkból ez a típus, a magyar lótenyésztés róluk volt híres.„

„Mégsem engedhetünk el 10-12 rókát a pályán”

„Mindenki a saját lovával vesz részt a bemutatón, a lovakat pedig mobilistállókban tartjuk itt, a Kincsem Parkban„ – mondta Juhász Dénes. A lovas bemutató szakmai rendezője elárulta azt is, hogy hogyan tervezték meg a produkciót.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

„Szükségünk volt például mozgóvadakra. Elég nehéz lenne elengedni 10-12 rókát a pályán, ezért fantom állatokkal, 3D-s célpontokkal csináljuk a bemutatót. Ez a fajta látványosság a közönségnek nagyon tetszik. A tematikát illetően egy pusztai korral indulunk, agarász és solymász bemutatóval. Azután egy Árpád-házi, majd egy vegyesházi kor következik, és egy törökvész korabeli résszel zárjuk, amikor már a fekete lőporos fegyverek is jelen voltak a vadászatban” – ismertette a rendező.

A műbölénytől rettegtek a lovak

„Minden elemét élveztük a munkának, ami egyébként nagyon nagy összhangot igényelt. Durván fél éve kezdtük el a felkészülést, de volt némi rutinunk, a csapat már régóta dolgozik együtt. A legnehezebb feladatok egyike volt megszoktatni a lovakkal a bölény kinézetű zsákot, amire szőrt húztunk. Ugyanis rettegtek ettől, hiszen egy lónak az az alap ösztöne, hogyha valami hirtelen megmozdul a környezetében, akkor menekül„ – emlékezett vissza a felkészülésre Juhász Dénes.

NYITVATARTÁS

2021. szeptember 25. – október 14. mindennap: 10-19 óra Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet-módosítás, ami alapján az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól. Ennek értelmében a szeptember 25. és október 14. között megrendezésre kerülő világkiállítás és a kapcsolódó rendezvények programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek.

BEJÁRAT

I. kapu, III. kapu > (opens in a new tab)” href=”https://hungexpo.hu/wp-content/uploads/terkep_fekvo_latogatoi_2021_08_10_HUN.pdf” target=”_blank”>Térkép innen letölthető

Napijegy (50%) 1 200 Ft Családi jegy 6700 Ft (két felnőtt és legfeljebb három 18 éven aluli gyermek) Csoportos jegy 2200 Ft (legalább 10 csoportos jegy vásárlása esetén) 4 napos bérlet 7700 Ft (tetszőlegesen kiválasztott egymást követő 4 napon, napi egyszeri belépésre jogosít) 20 napos bérlet 14700 Ft (a rendezvény üzemelésének ideje alatt minden nap, napi egyszeri belépésre jogosít)

plusz 250 Ft kezelési költség

HELYSZÍNI JEGYÁRAK

Napijegy 3 000 Ft Napijegy (50%) 1 500 Ft Családi jegy 7000 Ft (két felnőtt és legfeljebb három 18 éven aluli gyermek) Csoportos jegy 2500 Ft (legalább 10 csoportos jegy vásárlása esetén) 4 napos bérlet 8000 Ft (tetszőlegesen kiválasztott egymást követő 4 napon, napi egyszeri belépésre jogosít) 20 napos bérlet 15 000 Ft (a rendezvény üzemelésének ideje alatt minden nap, napi egyszeri belépésre jogosít) 6 éves kor alatt a belépés díjtalan. A belépőjegy, bérlet a rendezvény bármelyik napján egyszeri belépést biztosít. A rendezvény terültén készpénzes fizetésre nincs lehetőség.

A Világkiállítás meglátogatásának legelengánsabb módja a VIP-jegy váltása.

Legyen Ön is házigazda, hívja meg legfontosabb üzleti partnereit az A pavilonban található Blaser VIP Lounge-ba! A megvásárolt jegy egy személy egyszeri VIP belépésére, valamint a rendezvény VIP szolgáltatásainak igénybevételére jogosít a rendezvény kiválasztott napján! A VIP jegy előnyei: – Behajtási lehetőség és kiemelt parkolóhely a rendezvény ideje alatt gépjárművel korlátozottan elérhető HUNGEXPO területén. – A Blaser Vip Lounge-ban a Bocuse d’Or áltál megálmodott, speciálisan a Világkiállításra készített menüsor fogyasztása. – Ugyanott kostoló a Világkiállítás válogatott italaiból. A Blaser Vip Lounge egy olyan exkluzív tér a Világkiállítás Nemzetközi Csarnokában, amely kiváló lehetőséget biztosít találkozók és beszélgetések lefolytatására a 20 nap során! A VIP belépők – az exkluzív szolgáltatások biztosítása miatt – limitált darabszámban vásárolhatók meg, 50. 000 Ft-os áron. VIP BELÉPŐ VÁSÁRLÁSA

KEDVEZMÉNYES (50%) JEGYRE JOGOSULTAK:

A kedvezmény igénybevételéhez a jogosultságot egyértelműen alátámasztó igazolvány, engedély, dokumentum illetve fényképes igazolvány felmutatása szükséges. Nyugdíjas Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgárai, akik 62 éves kor felettiek vagy a legalább 40 év szolgálati idővel öregségi nyugdíjban részesülő nők 62 éves kor alatt is (2017. okt. 1-től) a NYUFIG által az előző évi és folyó évre szóló ellátásokról megküldött éves összesítő (illetve az első évben a juttatásról szóló határozat) bemutatásával, személyi igazolvánnyal együtt. Diák Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgárai 6. életévük betöltésétől 26. életévük betöltéséig, 18 év felett diákigazolvány felmutatása mellett. A belépés napján, érvényes, Magyarországon hatályos horgászkártyával rendelkező személy A belépés napján, érvényes, Magyarországon hatályos vadászjeggyel rendelkező személy. Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete tagjai** Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) tagjai** Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete (DE) tagjai** Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány tagjai* Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) tagjai** Fiatal Családosok Klubja tagjai* Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége (MSZSZ) tagjai** Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tagjai** Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) tagjai** Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagjai* Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) tagjai** Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE) tagjai**

*A maximálisan vásárolható kedvezményes gyermekjegyek száma a tagkártyán szereplő gyermekszám lehet.

**Jogosultanként max. 1 fő és 1 fő kísérő részére. Indokolt esetben az erre a célra megjelölt pénztárban soron kívül válthatják meg belépőjegyüket.

KUTYÁVAL ÉRKEZÉS

Belépés a III. kapunál. Belépés előtt a megfelelő védőoltások és a kutya chippel való ellátottságának igazolása kötelező! Kutya csak pórázon hozható be a rendezvény területére, a gazda saját felelősségére!

MEGKÖZELÍTÉS

A világkiállítás a Volánbusz által biztosított külön buszokkal díjmentesen megközelíthető. Az elektromos buszok 5 útvonalon naponta 8:00 és 19:00 (D,E vonalak), valamint 8:00 és 20:00 óra (A,B,C vonalak) között indulnak. A vonal: Stadion, autóbusz-állomás − Pillangó utca (BKK megállóhely) − Örs vezér tere (VOLÁNBUSZ megállóhely) − HUNGEXPO, 3-as kapu (BKK megállóhely) − HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) − Stadion, autóbusz-állomás B vonal: HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) − Budapest, Deák Ferenc tér (BKK megállóhely) (Hotel Kempinski, Ritz Carlton, ARCadia) − HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) C vonal: Monor, autóbusz-állomás − Vecsés, Iskola utca (VOLÁNBUSZ megállóhely) − Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér − HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) D vonal: HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) − Huszár utca (BKK megállóhely) − Hotel Hungaria City Center − Blaha Lujza tér (BKK megállóhely), Hotel Courtyard by Marriott − Bajcsy-Zsilinszky út (BKK megállóhely), Hotel Moments Budapest − Apáczai Csere János u. és Wekerle S. u. sarok (ideiglenes megállóhely), Hotel D8 − Petőfi tér (BKK megállóhely), Hotel Marriott Budapest − Ferenciek tere (BKK megállóhely), Hotel Parisi Udvar − Blaha Lujza tér (BKK megállóhely), Hotel Courtyard by Marriott − Huszár utca (BKK megállóhely), Hotel Hungaria City Center − HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) E vonal: HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely) − Puskás Ferenc Stadion (BKK megállóhely), Hotel Aréna − Cházár András utca (BKK megállóhely), Hotel Lion’s Garden − Vág utca (BKK megállóhely), Hotel Helia − Reiner Frigyes park (BKK megállóhely), Hotel Lion’s Garden − Puskás Ferenc Stadion (BKK megállóhely), Hotel Aréna − HUNGEXPO, Expo tér (BKK megállóhely)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő, új képeken a Melrose Place sorozat egykor gyönyörű színésznői

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

hirtv.hu

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Összetörten zokogott az édesanyja: horrorbalesetben hunyt el Ferenc Fülöpházánál

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesiórákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

INSIDER

Kizuhant az iskola emeletéről a gimnazista lány Kolozsváron

INSIDER

Csapadékos, de legalább újra meleg idő várható