INSIDER

Videó a helyszínről: rengetegen voltak a Vadászati Világkiállításon

Szombaton nyitották meg az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást a HUNGEXPO-ban, és már az első hétvégén rengeteg látogatója volt. Október 14. között várják az érdeklődőket.
  • Szerző: Ripost

Szombaton nyitotta meg a kapuit a Vadászati Világkiállítás, mely október 14-ig várja majd a látogatókat. A számtalan program mellett izgalmas bemutatók színesítik a palettát: lovasok, solymászok, hagyományos puskákkal vadászók, íjászok szórakoztatják a közönséget és még sok más különleges attrakció is látható, úgyhogy mindenképp érdemes kilátogatni a HUNGEXPO-ra és a Kincsem Parkba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Philipp Harmer, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnöke, Habsburg-Lotharingia Károly fõherceg, a világkiállítás fõvédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelõs kormánybiztos (b-j) a nemzeti színû szalag átvágásával megnyitja az "Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

MTI/Illyés Tibor

„A vadászati világkiállítással szeretnénk kifejezni azt a büszkeséget, amit minden magyar jogosan érezhet„ – mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás kormánybiztosa, hozzátéve: Magyarország vadászati nagyhatalom, mind a vadállományt, mind a magyar vadászati kultúra tudásanyagát és régi hagyományát tekintve.

„Óriási az érdeklődés, már az első két napon több ezer látogatót fogadott a budapesti ”Egy a Természettel„ Vadászati és Természeti Világkiállítás

- mondta Gulyás Andrea, a rendezvény kiemelt ügyekért felelős igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Gulyás Andrea kiemelte: a világkiállítás nem csak a szakmának szól, a laikus érdeklődőket is számos rendezvény várja, így például a hagyományos vadászati módokat bemutató pavilon. A hagyományos vadászati módok az agarászat, a solymászat, az íjászat és az elöltöltő fegyverrel történő vadászat. A pavilonban van például úgynevezett sólyomszimulátor, melyen egy sólyom szemével nézhető meg a magyar táj. A pavilon tematikájához kapcsolódva gyakorlati bemutatókat is láthatnak az érdeklődők a Kincsem parkban.

A szakember kiemelte: ”a vadászat nem öncélú gyilok„. Vannak, akik vitatják, de

”mi vadászok vagyunk a legnagyobb állatvédők„.

A vadászat összekapcsolódik a vadgazdálkodással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal. A kiállításon helyet kap a vadgasztronómia is, a rendezvény célja a vadhúsfogyasztás népszerűsítése – tette hozzá. Gulyás Andrea elmondta: számos kulturális rendezvény, kiállítás, koncert és előadás kapcsolódik a vadászati világkiállításhoz, amely még 2 hétig várja a látogatókat.

A világkiállításon járt a munkatársa is, aki videóban foglalta össze, mit látott.

Mutatjuk!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?