Létrehozva: 2021.03.01.

Dömötör: nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány család hazudik

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlésben a vakcinarendeléssel kapcsolatos baloldali álhírekre úgy reagált: „nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány család hazudik”. Szerinte a képviselő olyan vakcinákról beszélt, amelyeket decemberben szállítanának le.

Dömötör Csaba azzal vádolta meg a baloldalt, hogy nagy erőkkel „beleállt” az oltásellenességbe, és aláássa a vakcinákkal kapcsolatos bizalmat, miközben politikusaik „sutyiban” maguknak azért beadatják az oltást.

Hol van a baloldali felelőtlenség határa?

– tette fel a kérdést az államtitkár. Úgy értékelt: ahogyan az őszödi beszéd, úgy ez a viselkedés is beleég majd a magyarok emlékezetébe.

Magyarország által lekötött vakcinák mennyisége

hétfőn közölte, hogy eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban. Müller Cecília elmondta, hétfő hajnalban újabb, 280 ezer adag orosz Szputnyik V védőoltást tartalmazó szállítmány indult el Budapest felé. Ebből a mennyiségből 100 ezer adag a második oltásként beadható vakcina, és 180 ezer az első dózisú oltóanyag. Ez jelentős szállítmány, amellyel nagymértékben növelhető a beoltottak száma – hangsúlyozta a tisztifőorvos. Müller Cecília
Fotó: YouTube – M1 Az alábbi táblázatból pontosan kiderül, melyik vakcinából pontosan mennyit rendelt az ország:

Az oltási adatokról szólva azt mondta, 685,247 ember az első, 251,691 pedig már a második adag vakcinát is megkapta, ezzel a lakosság arányát tekintve Málta és Dánia után Magyarország lett a harmadik legjobban átoltott ország Európában.

Jelentősen nőtt a védőoltások beadása Magyarországon az elmúlt héten. Az elmúlt héten Magyarországon oltották be a legtöbb embert Európában, lakosságarányosan majdnem két és félszer annyit, mint az EU-ban átlagosan.

Málta és Dánia után Magyarországon a legmagasabb az átoltottság az EU-ban, jelenleg 6,94%. Az alábbi táblázatból látszik, hogy már csaknem 700 ezer ember kapta meg a védőoltást Magyarországon.
Az alábbi diagram pedig azt mutatja, hogy az elmúlt héten, a lakosságarányhoz viszonyítva Magyarországon oltották be a legtöbb embert.

Egy kínai szállítmányt leszámítva, soha ekkora mennyiségű oltóanyag egyszerre még nem érkezett Magyarországra, hiszen a brüsszeli beszerzésből 104 ezer volt az eddigi legnagyobb mennyiség – mondta Szijjártó Péter annak kapcsán, hogy hamarosan Magyarországra érkezik az orosz vakcina.

Egy kínai szállítmányt leszámítva, soha akkora mennyiségű oltóanyag nem érkezett egyszerre Magyarországra, mint amennyit két, Moszkva mellől hétfő hajnalban indult kamion szállít az ország felé – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videoüzenetében, a közép-európai külügyminiszterek találkozójára, Szlovéniába indulóban. Szijjártó Péter kifejtette, sajnos itt van a világjárvány harmadik hulláma, ezért Közép-Európában több ország is arra kényszerült, hogy szigorító intézkedéseket vezessen be, vagy tovább szigorítsa az eddigi korlátozó intézkedéseket. A miniszter közölte, szlovén, szlovák, cseh és osztrák kollégáival találkozik annak érdekében, hogy koordinálják a lépéseiket. Fontos a koordináció, de az igazi megoldást kizárólag a vakcina jelenti – mondta, aláhúzva, ezért is jó hír, hogy hajnalban megindult Moszkva mellől két kamion, amely 280 ezer oltóanyagot hoz Magyarországra körülbelül 48 órán belül. Kiemelte, egy kínai szállítmányt leszámítva, soha ekkora mennyiségű oltóanyag egyszerre még nem érkezett Magyarországra, hiszen a brüsszeli beszerzésből 104 ezer volt az eddigi legnagyobb mennyiség. Szijjártó Péter elmondta, a 280 ezer orosz vakcina a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereinek döntését követően válik felhasználhatóvá. Hangsúlyozta, ezzel fel lehet gyorsítani az oltást, „előbb el tudjuk érni az átoltottsági szintet, amit a szakemberek megkövetelnek”. „Biztonságban leszünk, és biztonságosan újra tudjuk indítani az országot” – zárta videoüzenetét a miniszter.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.