INSIDER

A választók többsége Orbán Viktort akarja miniszterelnöknek 2022 után is

A Századvég egy új kutatásában megvizsgálta, jelenleg hogyan állnak a szavazati arányok a választópolgárok véleménye alapján.
  • Szerző: Ripost

Az ellenzéki előválasztás második fordulójának eredménye alapján, már biztos, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere lesz a baloldal kormányfő-jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Századvég ennek fényében megvizsgálta, hogy a magyarok Orbán Viktort vagy Márki-Zay Pétert látnák-e szívesebben a miniszterelnöki pozícióban.

A közvélemény-kutatásban résztvevők több mint fele, 51 százaléka Orbán Viktor miniszterelnököt látná szívesen a kormányfői pozícióban a következő négy évben is. A megkérdezettek 41 százalék szeretné Márki-Zay Péter megválasztását, míg 8 százalékuk tartózkodott.

A portál lakóhely szerinti felosztásban is megvizsgálta a kormányfő-preferenciákat.

Jelenleg a fővárosiak 54 százaléka szavazna Márki-Zay Péterre, míg a megyeszékhelyeken élők 42 százaléka voksolna rá. Ez az arány tovább csökken a városok és falvak lakosságának körében 37-37 százalékra.

Ezzel szemben Orbán Viktor újraválasztását a budapesti lakosság 38 százaléka támogatná. Továbbá valamennyi vizsgált vidéki településtípus tekintetében a válaszadók több mint fele – a megyeszékhelyen élők 52 százaléka, a városok és falvak megkérdezettjeinek 54, illetve 56 százaléka – Orbán Viktort látná szívesen az ország élén a 2022-es választásokat követően is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?