INSIDER

Változás jön az időjárásban: a hétvégi nyarat lehűlés, hidegfront követi

A nyárias időt hidegfront követi.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap nyugaton, északnyugaton és északon már felhősebb időre van kilátás, máshol viszont még sok napsütésre számíthatunk, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar néhol nyugaton, északnyugaton fordulhat elő. A nyugati, északnyugati tájakon megélénkül az északira, északnyugatira forduló szél. Hajnalban 11 és 17, napközben 22 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton mérhetjük délután az alacsonyabb maximumokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Hétfőn a napos-felhős időben elszórtan várható záporok, helyenként zivatarok kialakulása egy gyenge hidegfront hatására. Megélénkül, megerősödik az északi-északnyugati szél. Délután 21-30 fok valószínű, délkeleten számíthatunk a legmelegebb időre. Reggelre északon, északkeleten foktokban pára, köd képződhet.

Kedden sok-sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Keleten, északkeleten élénk lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, esni sehol sem fog. Néhol északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Délután 24-28 fok valószínű. Csütörtökön is sokat süthet a nap, de a délutáni órákban egy-egy helyen északon és az Alpokalján futó zápor nem kizárt. A megélénkülő északnyugati szélben 25-30 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?