INSIDER

Változásokat vezetnek be a vendéglátóhelyek az Eb idejére

Reménykedve várják a labdarúgó-Európa-bajnokságot a vendéglátósok, így készültek fel a rohamra.
  • Szerző: Ripost

Péntek este veszi kezdetét az egy hónapig tartó, részben hazai megrendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság. A rendezvények és a mérkőzések pedig reményt adnak a vendéglátósoknak.

A Metropol kíváncsi volt, hogyan várják az éttermek és pubok a szurkolói tömeget. Több tulajdonos jelezte, gyenge a forgalom az újranyitás óta, de bíznak abban, hogy talán az Eb-őrületből ők is profitálhatnak.

Mentőövként, bizakodva tekint a vendéglátósok többsége az Európa-bajnokságra
(Fotó: Metropol)

Bíznak abban, hogy az Európa-bajnokság sok szurkolót vonz majd az éttermekbe és a pubokba. Ahol eddig nem volt, ott már beszerezték a kivetítőket és televíziókat, hogy a torna összes meccsét szeretett sörözőjében, éttermében tudja követni a vendég. A legtöbb helyen azonban érdemes számolni egy 10 százalékos áremelkedéssel.

„Bizakodunk. A 2016-os Eb-ből kiindulva őrületre számítunk. Nálunk rengeteg tévé található, ahol a vendégek követhetik a meccseket. Már most több asztalfoglalásunk is van a következő napok mérkőzéseire” – mondta Adrián, a körúton lévő egyik pub dolgozója.

„A lehető legjobbkor jön a torna, nagyon bízunk benne, hogy sok vendégünk lesz, és végre elindulhatunk felfelé” – mondták a lapnak egy belvárosi pubban.

A Városligetben szurkolhatunk

Az idei Európa-bajnokságon a hivatalos szurkolói zóna a Városligeti Műjégpálya mellett lesz, ahol óriáskivetítőkkel, színes programokkal, étel- és italfogyasztással várják a szurkolókat. A zóna mindennap 11 órakor nyit ki és egy órával az utolsó mérkőzés lefújása után, szünnapon pedig 22 órakor zár.

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre – tudatta a Miniszterelnökség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot június 12-13-án, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között, a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait pedig augusztus 21-22-én rendezik meg.
A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel bíró személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátóüzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.
A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek, aki 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.
Ezen kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható – tudatta a Miniszterelnökség közleményben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?