INSIDER

Váratlan fordulat: újra letartóztatták a borsodnádasdi Csenge gyilkosát

A borsodnádasdi lány gyilkosának büntetését súlyosítani szeretnék.
  • Szerző: Ripost

A Debreceni Ítélőtábla elrendelte B. Roland letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Vajda János

Mint az ismert, 2017 szeptemberében, miután K. Csenge egy buli után a megbeszélt időpontra nem ért haza, édesanyja azonnal értesítette a rendőrséget. A lány lemeztelenített holttestét másnap egy vízaknában találták meg. A gyilkossággal a szintén helybéli B. Rolandot gyanúsították meg, a férfi első fokon gondatlan emberölésért négy évet kapott.

A fellebbviteli főügyészhelyettes a perbeszédében azt indítványozta, hogy az ítélőtábla aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondja ki a vádlott bűnösségét és jelentősen súlyosítsa a büntetését. Miután az ügyész a szerdai tárgyaláson módosította a vádat, így a vádlottnak és védőjének lehetősége nyílt arra, hogy az ügyészi indítvány megismerése, a perbeszédre való felkészülés, illetve további bizonyítási indítvány érdekében kérjék a tárgyalás elnapolását. Ennek helyt adott az ítélőtábla. Az ügy tárgyalása szeptember 10-én 9 órától folytatódik – írta a Bors.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?