Létrehozva: 2021.04.09.

A kormány több mint 1600 milliárd forinttal segíti a magyar vidék fejlesztését

Az átoltottság növekedésével, az oltási lendület folytatásával hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket, a magyar gazdaság visszaállhat korábbi dinamikus, és stabil növekedési pályájára – mondta a pénzügyminiszter pénteken Tiszafüreden, a város főterének ünnepélyes átadásán.

Varga Mihály, aki Tiszafüred díszpolgára is, kiemelte: „azért is lehetünk optimisták, mert az elmúlt egy évben sikerült kezelni és segíteni a kialakult helyzetet„.

„Olyan időszak előtt állunk, amely a magyar gazdaságtörténet, Magyarország történelmének aranylapjaira kívánkozik majd” – fogalmazott a pénzügyminiszter. Szavai szerint egy éve „nyomja a vállunkat a járvány”, amely lebénít sok vállalkozói lehetőséget, korlátozza az emberek mozgását. A kormánynak egyszerre kell megbirkóznia a járványhelyzettel, menteni az emberéleteket és mindeközben lehetőséget teremteni a gazdaság újraindítására és újraindulására.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Varga Mihály arról is beszámolt, hogy a következő két évben számos fejlesztési forrást nyitnak meg, amelyek több mint 1600 milliárd forinttal segítik a Terület- és településfejlesztési operatív programokon keresztül a magyar vidék fejlesztését. Több mint 14 ezer bölcsődei hely, 1500 kilométer kerékpárút és a vidéki Magyarországon több ezer munkahelyet létrehozó vállalkozásfejlesztés valósulhat meg ebből – sorolta. Azt mondta, hogy ha eredményesen és hatékonyan kezelik a járványt, akkor a magyar gazdaságtörténet nagyon gyorsan hasonló lapokkal gazdagodik, mint az elmúlt években.

Felidézte: 2020 márciusáig a magyar gazdaságtörténet példátlan tettet hajtott végre, a magyar gazdaság sereghajtóból éltanuló lett – fogalmazott. 2019-2020-ban a magyar gazdaság tudta felmutatni az Európai Unióban a legmagasabb gazdasági növekedést és jelentősen le tudta dolgozni azt a hátrányt, amit 2010 előtt az ország összegyűjtött – mondta.

Kitért arra is, hogy a belföldi turizmusban, Tiszafüred természeti szépségeiben rejlő lehetőségek közül sokat sikerült kiaknázni. Számtalan előrelépés történt a munkahelyteremtés, a vállalkozások támogatása terén, a település erősödött, a környék, az egész régió és így a tágabb megye is fejlődött – jegyezte meg.

Mint mondta: a megvalósult főtéri beruházás mögött rendkívül nagy erőfeszítés áll. Megjegyezte, a kormány továbbra is kész segíteni azon településeket, amelyek rendelkeznek tervekkel, ambiciózusak.

Fazekas Sándor, a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos kiemelte: a hozzáértő városvezetés munkájának, a lakosság és a vállalkozók összefogásnak köszönhető, a kormány fejlesztéspolitikájához igazodó városfejlesztő munka „gyümölcse” a beruházás.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint az elmúlt harminc év lemaradását pótolták néhány év alatt és a fejlesztések folytatódnak.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: az új főtér több mint félmilliárd forintba került, erre túlnyomórészt a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatai adták a fedezetet.

A tervek szerint a teljesen új közösségi terület kulturális és idegenforgalmi rendezvények helyszíne lesz – mondta. A tér központi eleme egy fény – és hangjátékokkal felszerelt szökőkút, mellette egy csaknem 300 négyzetméteres, kör alakú, tetőteraszos épület is helyet kapott, amely többek között információs pontként szolgál majd. Emellett egy új piaccsarnok és egy új orvosi rendelő is épült – mondta. Hozzátette: a város egyik legnagyobb zöldterülete, a „Vasmaris” park is megújult, és a Városliget közparkban a Tisza-tó legnagyobb játszótere készült el. A beruházás kivitelezője a Józsa Kft. volt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"