INSIDER

Vásárlás, posta: így tartsuk az egy métert!

A fertőzés megelőzésének egyik legfontosabb módja – mindjárt az alapos kézmosás után –, hogy megfelelő távolságot tartsanak egymástól az emberek. A Ripost arra volt kíváncsi, megértették-e az emberek ezt az egyszerű és alapvető szabályt. Azt tapasztaltuk, hogy többnyire úgy viselkednek, ahogyan az előttük állók.
  • Szerző:

Nincs is annál rosszabb, mint amikor az ember nyakába liheg a sorban mögötte álló! Különösen igaz ez járványos időszakban.

– Nálunk alig ötven méterre van egymástól a gyógyszertár és az élelmiszerbolt – mesélte a -nak Tóth Zoltán. – Az emberek jelentős része ott megy el, ahol a gyógyszertár előtt egymástól két méterre állnak az emberek, vagy éppen közöttük húzza el a banyatankot.

Fotó: Ripost

Ám hiába a jó példa a gyógyszertárnál, az élelmiszerboltban mindezt azonnal elfelejtik, s ott állnak egymás nyakába lihegve a kasszasornál. Ráadásul mindezt zárt térben, ahol még gyorsabban terjed a vírus!

Fotó: Ripost

Úgy tűnik, csak ott tartják az emberek a távolságot sorban álláskor, ahol külön szólnak nekik.

Fotó: Ripost

Vannak olyan üzletek, amik már felfestik, hol van az egyméteres távolság, mások táblákon szólítják fel a vevőket, hogy tartsák be ezt a korántsem pusztán udvariassági szabályt.

Fotó: Ripost

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy nem lihegünk egymás nyakába.

Ezt kérik a vásárlóktól az üzletek:

Gyere egyedül vásárolni

Fizess lehetőleg bankkártyával

Tarts 1-2 méter távolságot

Ügyelj a higiéniai előírások betartására

Légy te is türelmes

Vásárolj háztartási mennyiségben

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?