INSIDER

Kipróbáltuk! Így tudsz 5+1 lépésben regisztrálni a védettségi applikációra – videóval

A védettségi applikáció péntek óta teszt üzemmódban használható. Mutatjuk, mennyire egyszerű használni az e-védettségi igazolványt!
  • Szerző: Ripost

Múlt héten élesítette a kormány a védettségi applikációt, amivel sokkal könnyebben tudjuk igazolni a védettségünket mint gondolnánk. Szentkirályi Alexandra legutóbbi bejelentésére sokan fellélegezhettek: a védettségi applikáció felmutatása is elég, ha nincs nálunk vagy még nem hozta a póstás a védettségi kártyánkat. A újságírója videójában 5+1 lépésben bemutatja, hogy kevesebb mint 5 perc alatt milyen pofonegyszerű regisztrálni az alkalmazásra!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így élesítsd 5+1 pofon egyszerű lépésben a védettségi applikációt:

Az applikációra egyenlőre csak a koronavírus ellen beoltottak tudnak regisztrálni, a víruson átesettek nem. Az applikáció a kártyához hasonlóan csak a személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány felmutatásával érvényes. Akik már legalább az első oltását megkapták 5 perc alatt, 5+1 lépésben ingyenesen élesíthetik az e-védettségi kártyájukat!

  1. töltsd le az EESZT akalmazást a telefonodra a Google Play áruházból vagy az App Store-ból
  2. a letöltés után add meg a TAJ-számod
  3. engedélyezd, hogy az EESZT applikáció hozzáférjen a fényképeidhez és a videóidhoz (ez a QR-kód beolvasásához kell)
  4. regisztrálj az eeszt.hu-ra majd kattints a mobilalkalmazások fülre
  5. kattints a kép alján található tovább gombra, és olvasd be az applikációval a QR-kódot
  6. +1 üsd be a négykarakteres kódot a portálon és adj meg egy 6 számjegyű PIN-kódot

A sikeres regisztráció után add meg a PIN-kódod, és már mutathatod is az e-kártyádat!

védettségi applikáció

Aki legalább az első oltását megkapta, a védettségi applikáció letöltése után 5 perc alatt élesíteni tudja az e-kártyáját Fotó: Ripost

Hatalmas az érdeklődés a védettségi applikáció iránt

A kormány múlt héten lengette be az örömhírt, hogy a védettségi applikáció egyenlőre csak tesztüzemmódban, de letölthető a Google Playben és az App Store-ban is az androidos és IOS okostelefonokra. A bejelentés hallatán több ezren már aznap letöltötték az alkalmazást, azóta pedig rekordszámokat produkál a kormányzati applikáció: a cikk megírásának pillanatában több mint 50 ezren letöltötték.

Az alkalmazást keresgélés nélkül is el lehet érni az alábbi linken: eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok. Továbbá a lakossági portálon részletes tájékoztatást adtak az alkalmazás használatához és a regisztrációról is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?