INSIDER

Végre kiderülhet az igazság: 2 napon át követi a bírónő VV Fanni utolsó útját

A bíróság maga ered az eltűnt holttest nyomába, melynek útját autóból kinyert GPS-adatok alapján két napon át utaznak a feltételezett helyszínekre.
  • Szerző: Ripost

Egy nehezen megoldható gyilkossági ügy nem hétköznapi megoldásokat kíván! Talán nem is meglepő, hogy VV Fanni rejtélyes gyilkossági ügyében rendhagyó döntéseket hoz a bíróság. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, idén tavasszal felpörögtek az események Novozánszki Fanni gyilkossági ügyében. A júniusi tárgyalás után helyszíni tárgyalás következhet. Információink szerint egy kihelyezett tárgyalást tartanának annál a dunai stégnél, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult a lány holttesté­től. A friss hírek szerint ennél még extrább javaslattal állt elő az ügy bírája, dr. Farkas Gabriella, aki úgy döntött, hogy személyesen ered majd a feltételezhetően halott lány nyomába.

Továbbra sem találják VV Fanni holttestét

„Kifejezetten ritkán történik meg az ilyen, de annyira speciális az ügy, hogy indokolt ez a nem mindennapi megoldás” – mondta a Bors megkeresésére dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

„A tervek szerint a bíróság végigjárja a feltételezett gyilkos útját. Fanni lakásától indulunk, természetesen a vád és a védelem is jelen lesz, majd Budapestet elhagyva, a pontos GPS-adatokat követve elmegyünk Siófokra, ahol megállt B. László, majd tovább követjük az útját Dunaújvárosba, és onnan Szalkszentmártonba megyünk a stéghez” – magyarázta a jogász, majd így folytatja: „Ez legalább kétnapos út lesz, és nagyon fontos eleme a tárgyalássorozatnak. A törvényszék ugyanis minden lehetőséget megragad, hogy közelebb kerüljön a lehetséges megoldáshoz. A bírónő a saját bőrén akarja érezni, a szemével látni, honnan hova ment a gyanúsított, és majd ennek fényében tesz ténymegállapítást.”

VV Fanni

Dr. Farkas Gabriella maga ered a holttest nyomába Fotó: Sulyok László/SULY

A személyes impulzus az ügyvéd szerint sokat nyom majd a latba amellett, ha összeállt a bizonyítási rendszer is. Csak így lehetséges, hogy holttest hiányában, gyilkossági ügyben ítéletet hozzanak. „Az igazság órája közeledik, legkésőbb az ősz folyamán be kell következnie annak, hogy ítéletet hirdetnek” – mondja Lichy, majd hozzáteszi: „Véleményem szerint itt kétféle ítélet születhet. Vagy ártatlan, amit elképzelni sem tudok a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok ismeretében, vagy bűnös, amit életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetnek. Súlyosbító körülmény az is, hogy az elkövető a holttest helyét meg sem próbálta feltárni, esélyt sem adott a családnak, hogy eltemessék a gyermeküket. Sokat elárul a hozzáállásáról ez a fajta viselkedés.”

A vádlott unokaöccse, korábbi védője, dr. Brodmann Péter elégedett azzal, hogy bejárják a helyszínt. „Gyakorlatilag ezt mi indítványoztuk még novemberben. Ko­rábban szerettük volna, amikor még nincs ennyi lomb a fákon, mert így nyáron egé­szen más lesz a látkép, mint a feltételezett elkövetés időpontjában, de így is jó” – mondta lapunknak, majd hozzátette: „A büntetéssel kapcsolatban nagyon mást gondolunk, mint a védelem. Mivel nincs holttest, és az élet elvételére sincsenek nyomok, személyi szabadság megsértésének minősített bűntettében lehet csak elítélni B. Lászlót.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?