INSIDER

Nincs több kérdés: bámulatos videó készült arról, hogy működik az mRNS vakcina

Tévhitek sorát dönti meg a magyar virológus által megosztott videó, ami a Pfizer-BioNTech és a Moderna által alkalmazott mRNS vakcina működését ábrázolja.
  • Szerző: Ripost

A COVID-19 mRNS vakcinák útmutatást adnak egy olyan fehérje előállításához, amely oktatja immunrendszerünket, így semlegesíti a vírust a jövőbeni találkozások során. Erről készített egy szemléletes oktatófilmet a Vaccine Answers, amit Kemenesi Gábor magyar virológus is megosztott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus sok vírushoz hasonlóan egy fehérjét használ a felszínen, hogy kötődjön a sejtjeinkhez és bejusson a sejtjeinkbe.

Az ehhez a fehérjéhez illeszkedő antitestek blokkolhatják a vírus megtapadását. Az mRNS oltások megtanítják az immunrendszerünknek ezeknek az antitesteknek az előállítását.

Arra is választ ad a kisfilm, hogy mindezt hogyan teszik.

Az mRNS egy genetikai anyag, amely arra utasítja a sejtjeinket, hogy fehérjét termeljenek. Az oltóanyagban lévő mRNS zsírrészecskék rétegébe van csomagolva, amelyek megvédik azt és elősegítik, hogy az immunrendszer speciális sejtjei, az úgynevezett dentrites sejtek felvegyék.

A sejtbe jutva az mRNS nem jut be a sejtmagba és nem lép kölcsönhatásba a DNS-el, hanem a citoplazmába marad más mRNS molekulákkal és arra vár, hogy létrehozza a szerveztünk a szükséges enzimeket.

Amikor a koronavírus megpróbál megfertőzni minket, akkor az immunrendszerünk már készen áll, azonnal felismeri, semlegesíti és megsemmisíti azt, még mielőtt esély lenne arra, hogy megbetegedjünk.

koronavírus

Fotó: Pixabay

A különleges videót ITT tudod megnézni. (Érdemes hozzá beállítani az automatikus magyar fordítást, melyet a fogaskerék piktogramra rákattintva, a feliratok menüpontnál, azon belül az automatikus fordítás résznél a magyar nyelv kiválasztásával tudunk elérni!)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?