INSIDER

Vihar miatt égett le a rendőrpár álomotthona

Hatalmas küzdelmek árán, saját erejükből építették fel a házukat Márki Istvánék, de a múlt heti viharban mindenük odaveszett. A folyamatos áramkimaradások miatt elektromos tűz keletkezett házukban, majd felrobbant egy gázpalack, és otthonuk a tűz martalékává vált.
  • Szerző:

Összefogást hirdettek meg a magyar rendőrök, miután egy győri bajtársuk és párja háza leégett a múlt heti viharban. Márki István, aki a győri rendőrségen dolgozik, és párja, Seres Tímea 2015-ben Karcagról költözött az ország másik végébe, Győrbe. Az ottani Sashegyen vettek egy telket, arra pedig egy mobilházat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ilyen gyönyörű volt a ház és a környezete Fotó: Seres Tímea

„A párommal ketten, saját erőből beszigeteltük, majd fával burkoltuk a házat. Aztán saját erőből építettünk hozzá egy zárt és egy nyitott teraszt. A napi munka végeztével, erőn felül is, mindig csináltunk valamit a házon, hogy az számunkra a legjobb, legszebb legyen. Aki arra járt, mind megcsodálta a kis faházunkat. Azt mondták rá, olyan, mint egy kis mesebeli mézeskalács ház, már csak a járdánk hiányzott” – meséli Tímea.

A 2019-es év ráadásul nem is telt nekik könnyen. A győri Sashegyen, mivel külterület, nincs vezetékes víz, Timiék kútjában pedig elakadt a víz, így 5 hónapon át, napi több alkalommal is egy messze lévő nyomós kúthoz kellett járniuk. Majd egy nyár eleji vihar a ház fél tetejét lebontotta, de a pár saját erőből azt is visszaállította. Talán azt hihették, a 2020-as év egy kicsit könnyebb lesz számukra. Ám nem így történt.

Február 4-én a hatalmas viharban egész nap áramkimaradások voltak a győri Sashegyen. István Monoron biztosított egy kézilabda meccset, Timi pedig délutános műszakba ment dolgozni.

„Este fél hatkor kaptam egy telefonhívást, hogy azonnal menjek haza, mert ég a házunk. Beletapostam a gázba, hogy minél hamarabb hazaérjek és mentsem, ami talán még menthető. De a látvány, ami fogadott, a szívembe mart. A tűzoltók már nem tudták megmenteni a házat. Mindenünk odaveszett a tűzben, csak egymásnak maradtunk” – meséli Timi, aki a helyszínen elájult. Úgy tűnik, a folyamatos áramkimaradások miatt a házban elektromos tűz keletkezett, amitől aztán felrobbantak a gázpalackok, majd a teraszukon tárolt két motor is.

Fotó: Seres Tímea

A párt azóta a Készenléti Rendőrség egy szoba fürdőszobás garzonban helyezte el, így legalább tető került a fejük fölé.

„Nagyon sok lelki, anyagi, tárgyi támogatást, felajánlást kapunk. Annyira rossz emberek nem lehetünk, hogy egy emberként mozdultak meg értünk” – mondja a Győr-Moson-Sopron megyei Seres Tímea, aki lapunkon keresztül is szeretné kifejezni háláját mindazoknak, aki közvetlenül vagy a Facebook oldalán keresztül segítenek nekik.

Ez maradt a házból... Fotó: Seres Tímea

Vihar idején áramtalanítsunk!

A úgy tudja, nem csak Győrben, Biatorbágyon is folyamatos áramkimaradás volt a február 4-i viharban.

„Az influenza miatt éppen otthon voltam, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy minden eszközünk percenként vagy húszszor le, majd felkapcsolódik. Nagyon ijesztő volt, egyből hívtam a szolgáltatót, mely azt kérte, azonnal kapcsoljam le a biztosítékot a táblán” – mesélte Ágnes nevű olvasónk. Érdemes tehát az előre megjósolt viharok idejére minden eszközt áramtalanítani!

És ezeket olvastad már?