Létrehozva: 2020.08.06.

Vihar után kánikula, hosszú lesz a vénasszonyok nyara

Szeszélyesre sikerült az idei nyár, de beigazolódott, amit a Ripost tavasszal megírt: idén július közepére és augusztus első felére esik az igazi nyárias idő. Most a keddi és szerdai viharok után végre itt az igazi kánikula, de aki szeptemberre halasztja az üdülést, az sem jár rosszul.

Minden jel arra mutat, hogy a csapadékos, kiszámíthatatlan időjárás után végre itt az igazi kánikula! A Ripost több időjárásjelentést is összevetett – Országos Meteorológiai Szolgálat, Accuweather, Köpönyeg, Időkép –, sőt a Dávid-naptárt, a nyíregyházi mérnök időjárásnaptárát is megnéztük, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a következő bő egy hét igazi nyaralóidő lesz, augusztus 16-22. között lesz ismét egy kisebb lehűlés és csapadék, majd a hónap végére felmelegszik az idő, és hosszú, egyenletes vénasszonyok nyara vár ránk.

A Ripost tavalyi cikke egészen jól bejött, hiszen idén még hőhullámok sem voltak.

Fotó: Bors

Az Accuweather a következő napokra 30-33 fokos hőséget jelez, és a többi időjárásportál osztja ezt, eső a következő napokban nem várható. A legtöbb meteorológus ennél messzebbre nem tekint, de az Accuweather, ami az elmúlt évek adataira alapozva hosszabb távra is készít előrejelzéseket, azt mutatja, hogy szeptemberben kevés csapadék és 25-28 fokos nappali csúcshőmérséklet várható, de éjszaka sem hűl le a levegő jelentősen.

Ezzel összhangban van a Dávid-naptár előrejelzése. Dávid Mihály szabadalmaztatott eljárása már 47 éve ad elég megbízható előrejelzést.

Az idei évben szeptember 5. körül még 30 fokos meleget jósol, majd egy kis lehűlést követően a hónap második felére is 25 fok feletti nappali hőmérsékletet prognosztizál, és csak október elejére mutat lehűlést, de a nappali hőmérséklet akkor is rendre 15 fok fölött marad. Ráadásul záport, zivatart is csak egy-egy napra jelez.

Németh Lajos meteorológus ilyen messzire nem tekint, de azt mondja, abból, hogy eddig változékony, néha viharos volt a nyár, egyáltalán nem következik, hogy így is kell folytatódnia.

Németh Lajos Fotó: Ripost

„Az idei nyarat a különféle frontok tették változatossá, mondhatni rendkívülivé, hiszen az utóbbi években a megszokottól eltérően több napos hőhullámok sem voltak Magyarországon” – mondta a Ripost-nak. A meteorológus szerint a fölöttünk hullámzó hidegfront lassan feloszlik és már péntek-szombatra visszatér a 30 fok körüli strandidő.

Németh Lajos szerint a sokéves adatok azt bizonyítják, hogy a szeptember általában csendes, nyugodt, frontmentes időt hoz, 25 fok körüli, vagy még melegebb időjárással.

Villámárvíz és jégeső érkezett a fronttal Az elmúlt két napban az országban egymást érték a délnyugat felől érkező zivatarok, több szupercella is kialakult. A viharok útját felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérte. Volt, ahol annyi eső esett hirtelen, mint máskor egy egész hónap alatt. A tűzoltóknak is sok munkájuk akadt: fák dőltek ki, tetőket rongált meg a vihar. Csak kedden több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk a Bács-Kiskun megyén átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast