INSIDER

Viharos szél és eső, mutatjuk, hol csap le a zivatar

A hét első felében senki se hagyja otthon az esernyőjét!
  • Szerző: Ripost

Tizenkét megyét érintő figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Az ország nyugati részén 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat, ami mellé helyenként 70 km/h-t meghaladó széllökések is társulhatnak.

Hétfőn reggel, kora délelőtt a Dunántúlon és középen lehet eső, zápor, majd átmeneti szünet után a középső és keleti megyékben várható intenzívebb csapadék. A legkevesebb mennyiség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén, a legtöbb a középső országrészben valószínű. A Dunántúlon időnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-13 fok lesz. Napközben a Dunántúlon 7-13, keleten 13-22 fokig melegszik a levegő.

OMSZ

Kedden sokfelé várható kiadós eső, zápor. A legtöbb csapadék az ország középső harmadában hullhat. A szél erős, az Észak-Dunántúlon viharos is lehet. A minimum-hőmérséklet 6-14, a maximum-hőmérséklet többnyire 7-14 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Szerdán eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?