INSIDER

Brutális vérengzés a VII. kerületben: főbérlőjét és annak kutyáját is kivégezte a férfi

Kiderült az is, hogy mi vezetett idáig.
  • Szerző: Ripost

Egy férfi akkori szerelmével, illetve öccsével és annak párjával közösen béreltek egy-egy különálló apartmant a főbérlő VII. kerületi lakásában. 2019 januárjában a férfi kezelte lakótársai pénzét, s így a bérleti díjjal kapcsolatban is ő egyeztetett a főbérlővel. A bérleti díj egy részét az apartmanba beköltözésükkor megfizette, míg a fennmaradt pénzzel kapcsolatban úgy egyeztek meg, hogy azt 2019. január 28-án rendezi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A vádlottnak azonban nem volt pénze a bérleti díj elmaradt részének kiegyenlítésére, amiről a lakótársai nem tudtak. A bérleti díj fizetésének napján a férfi lakótársai tudta nélkül akart beszélni a szállásadójával, hogy megpróbáljon tőle fizetési haladékot kérni. Hosszasan győzködte, de a főbérlő ebbe nem egyezett bele. Közben a lakótársak is hazaértek, így a vita véget ért, de később a férfi tett még egy próbát a főbérlő meggyőzésére.

Fotó: Fővárosi Főügyészség

Ekkor újból vitatkozni kezdtek, ami tettlegességig fajult: a férfi késsel támadt rá a főbérlőre, és többször megszúrta, majd fojtogatni kezdte. Az áldozat a súlyos sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. A támadó a főbérlő lakásban lévő kutyáját is bántalmazta, majd a még életben lévő vérző állatot a sértett élettelen testével együtt bezárta, és az ágyat meggyújtotta. Az ágy kiégett, a tűz, illetve füst okozta fulladás következében elpusztult a kutya is.

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A 29 éves férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás miatt nyújtottak be vádiratot a bíróságra, végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozva – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?