INSIDER

Virtuálisan piacolnak a nyugdíjasok

Virtuálisan vitte ki a piacra idős szüleit Pap Kriszta, ahol a webkamerán keresztül tudták nyomon követni lányuk vásárlását, és így irányítani őt a megszokott árusaikhoz. A Ripost elkísérte a szokatlan bevásárló körútra.
  • Szerző: Ripost

Félti a koronavírustól idős szüleit Pap Kriszta, a 76 éves angyalföldi házaspár életében azonban mindennapos rutin volt a vásárlás. Erről nehezen mondtak le, különösen húsvét előtt, szerették volna a már jól bevált helyekről, ismerős árusoktól beszerezni az ünnepi asztalra valót. Lányuk leleményesen segített nekik: online vitte őket piacolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László/Ripost

„Szeretnék a szüleimre vigyázni, ezért kitaláltam, hogy webkamerán keresztül viszem piacra őket – mesélte a -nak Pap Krisztina. „Elmentem a piacra, bekapcsoltam a telefonon a kamerámat, a szüleim pedig a nappalijukban ülve várták, hogy hívjam őket. Amint láttuk egymást a képernyőn, indultam befelé, apukám rögtön el is kezdett irányítani: látod magad előtt a könyvárust? Fordulj mellette balra, mert ott van Zoli, és nála vannak a legszebb tojások. Odasétáltam, kértem 30 tojást és megmutattam a szüleim képét a webkamerán. Az árus rögtön felismerte őket, nagyon örültek egymásnak.”

Fotó: Sulyok László/Ripost

Kriszta azt mondja, nagyon furcsa érzés ez, mert az ember megszokja, hogy felnőttként már nem a szülei irányítják, és most 52 évesen ezt újra át kellett élnie, ugyanakkor mindannyian nagyon jól szórakoztak.

Fotó: Sulyok László/Ripost

„Mi az öcsémmel minden pénteken átmegyünk a szüleimhez és velük reggelizünk, most viszont erről le kell mondanunk. Ezért kitaláltuk, hogy a pénteki reggelik és a húsvéti ünneplés is kamerán keresztül fog történni. Nekünk a legrosszabbkor jött a járvány, mert édesapámat most műtötték, a fiamnak pedig most lenne az esküvője. De most az a fontos, hogy egyikünk se legyen beteg. Jövőre bepótolunk mindent!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?