INSIDER

Vírusként terjednek az illegális bulik Magyarországon

Több mint 20 ezer tagja van már egy olyan Facebook-csoportnak, ahol házibulikat hirdetnek idegeneknek, és az sem ritka, hogy 10 fősnél nagyobb partihelyszínt keresnek ottalvással. Bár az illegális összejövetelek megszervezése könnyen megy az interneten, a rendőrség többet is lekapcsolt már.
  • Szerző: Ripost

Miközben több millió ember veszi komolyan a járványhelyzetet, tartja be a szükséges korlátozásokat, és igyekszik gátját állni a vírus terjedésének, akadnak, akiknek ilyenkor is csak a bulizáson jár az eszük, előrébb helyezve a szórakozást önmaguk és mások egészségénél. Főleg fiatalok, de nem ritkán középkorúak próbálnak az óvintézkedések ellenére esti programot találni maguknak – vadidegenekkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Egyszerű a recept

A kijárási korlátozás este 8 és reggel 5 közötti időtartamára kell egy helyszín, meg persze társaság, mely alkalmi is lehet. A kereslet és a kínálat találkozik a zárt Facebook-csoportokban. Aki jelzi, hogy helyszínt bérelne egy esti partihoz, annak privát üzenetben válaszolnak a kiadó szálláshellyel rendelkezők.

Fotó: Facebook

Az sem ritka, hogy virágnyelven, nyilvános kommentben folyik a szervezkedés. Az illegális bulihoz szükséges alkoholmennyiséget a résztvevők otthonról hozzák, vagy odafelé, a 19 óráig nyitva tartó üzletekből szerzik be.

Fotó: Facebook

Tárt karokkal várják a szervezők a csinos nőket

Nem ritka, hogy valaki este fél 7-kor kiírja, hogy kedve lenne egy kis hepajhoz, és pár óra múlva már az esti helyszínről jelentkezik be a csoportba. Könnyebb dolguk van a fiatal, csinos lányoknak. Őket bármikor, bármelyik partiba szívesen várják, és a „buliszervezők” hiéna módjára csapnak le rájuk, amint a hölgyek jelzik igényüket egy kis esti szórakozásra. A kiírásokban nem ritka, hogy a férfiak megjelölik: már van pár hím, az „50-50%-os„ nemi arány eléréséhez már csak lányok jelentkezését várják.

Fotó: Facebook

Veszélyes játékot űznek a szervezők és a résztvevők

Azok a felelőtlen és fegyelmezetlen emberek, akik legyintenek a korlátozásokra, és a saját szórakozásuk kedvéért megszegik a járványügyi védekezés szabályait, nemcsak önmaguk és a velük bulizók, de szeretteik egészségét is veszélyeztetik, hiszen teret biztosítanak a vírus terjedésének. Bár Magyarországon december óta csökken az aktív fertőzöttek száma, ez a harmadik covid-hullámmal gyorsan változhat.

Fotó: Facebook

A szomszéd jelentette be, rajtaütött a hatóság

Rendőrök csaptak le múlt hétvégén egy illegális pincebuli résztvevőire a budapesti V. kerületben, miután a partiarcok hangosan szórakoztak és ezzel zavarták a szomszédokat. A tíz emberrel szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek, egy személynél ráadásul 17 grammnyi kábítószer-gyanús anyagot is találtak az egyenruhások.

Fotó: Facebook

 

Milliós bírságot fizethetnek

10-10 ezer fontot (4-4 millió forint) fizethet az a két szervező, akik egy 60 fős házibulit rántottak össze a kijárási tilalom idején az angliai Leicesterben.

A spanyolországi Llinars del Valles-ban tartott illegális rendezvényen a maximálisan engedélyezett 10 főhöz képest mintegy 200-an vettek részt. A partiarcok mélyen a zsebükbe nyúlhatnak: Spanyolországban ugyanis a járványügyi szabályok megsértéséért kiszabható bírság 3000 eurótól (több mint 1 millió forinttól) indul.

 

És ezeket olvastad már?