INSIDER

Visszaütnek a külföldi nyaralások: egyre több a 40 év alatti koronavírus-fertőzött

Csökkent a 60 év feletti koronavírus-betegek aránya...
  • Szerző: Ripost

Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része köthető volt külföldi utazáshoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból. A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos. Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát – derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

Nem véletenül hangsúlyozza az operatív törzs ,hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Fontos megakadályozni a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?