INSIDER

Vittek, amit láttak: így fosztották ki a szlovák bűnözők a magyar nyaralókat – fotók, videó

A rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban.
  • Szerző: Ripost

Győr-Moson-Sopron megyében júliusban elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból, vagy a leállított, nyitott állapotú lakókocsikból, illetve az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyszínek közelsége, az elkövetési időpontok hasonlósága, azok végrehajtásának módja alapján a nyomozók feltételezték, hogy a lopások egyazon elkövetői körhöz köthetők, ezért összedolgoztak: adatokat és információkat gyűjtöttek, elemeztek, tanúkat kutattak, összefüggéseket kerestek. Egy szlovák rendszámú jármű, és néhány olyan személy került látókörbe, akik ezzel a járművel több helyszínen is jelen voltak.

Fotó: police.hu

Később a rendőrök ellenőrizték az autót és a benne ülőket, feltehetően ezért a későbbi bűncselekmények elkövetésénél lecserélték a kocsijukat és már egy másik járművet használtak. A beazonosított elkövetőkön végül augusztus 6-án éjjel, Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök azután, hogy előtte egy magyar házaspár lakóautójából egy Nike sportcipőt és némi készpénzt loptak el.

Fotó: police.hu

A nyomozók mind az öt férfit elfogták, majd előállították őket, és lefoglalták a kocsijukat, valamint az abban talált ruhákat, telefonokat, multifunkcionális fogót, szájmaszkokat és gumikesztyűket. A szlovák férfiakat lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?