INSIDER

Vizsgálja a versenyhivatal Gődény szereplését

Vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek. Dr. Gődény György gyógyszerész a vírustagadók vezéreként vált közismertté.
  • Szerző: Ripost

Aprópénzre váltotta dr. Gődény György, hogy vírustagadóként országos ismertségre tett szert. Az ő szereplésével készült hirdetések olyan állításokat tartalmaznak, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak – indokolta a GVH a vizsgálatot. Az egészségügyi szakemberek ajánlása megtévesztő módon azt üzenheti, hogy egy termék megbízhatóbb, hatásosabb a többinél. Az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek attól függetlenül is jogsértőek, hogy igazat állítanak-e vagy sem.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

A már többször felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarországi vírus- és oltástagadók tevékenysége veszélyes és ártalmas, különösen a jelenlegi súlyos járványhelyzetben. A csoport fő hangadója és szervezője Gődény György, aki ismertségét – a többi hangadóhoz hasonlóan – arra használja fel, hogy anyagi előnyökhöz jusson, miközben azt a látszatot kelti, hogy csupán tudományos meggyőződésének ad hangot. Október 30-ára például – mint a figyelmeztetett – akciót hirdettek a maszkellenesek: arra buzdítanak, hogy mindenki dobja el a maszkját. Az egészségét kockáztatja, aki hisz nekik!

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?