Létrehozva: 2019.03.20.

Vonat hozza a sört az étteremasztalhoz Budapesten

Hihetetlenül leleményes étterem nyílt Budapesten, nem messze a Keleti pályaudvartól. A hely különlegessége, hogy nem pincérek hozzák ki a vendégek ital rendeléseit, hanem vasútmodellek rakományaként küldi ki a csapos. Kisgyermekes családok kedvencévé válhat a hely.

A gyermekes családok és vasútmodell fanatikusok kedvenc helyévé válhat az alig pár napja megnyílt Lakomatív Étterem a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcában. Ez ugyanis az első hely Budapesten, ahol a pincérek csak az ételeket viszik az asztalhoz, az italokat modellvasúttal szervírozzák.

A vendéglátóhely tematikáját egy hatalmas cégér már messziről hirdeti az utcán, hiszen az étterem homlokzatán egy hatalmas narancssárga Nohab mozdony díszeleg.

Az üzletbe belépve egy valóságos vasútmodell mennyország tárul a vendégek elé. A vendégtérben körbe megy egy vasúti pálya és az asztalokra is bekanyarodik egy-egy vágány.

A csapos pultjától vasúti szerelvényekkel küldik ki az üdítőket és a finom söröket, ráadásul a pult úgy működik, mint egy állomás váltóállító épülete, ahol beállítják, hogy egy-egy szerelvény az állomás melyik vágányára mehet.

 „Itthon nem volt még ilyen hely. A legjobb, hogy az étterem a Keleti pályaudvar mellett van, jobb helyet el sem lehetne képzelni egy ilyen vendéglátóhelynek” – mesélte a %Ripost%-nak Horváth István.

Elsősorban gyermekes családokat és vasútmodellezőket várnak az étterembe, de az étterem tulajdonosa szerint már rendezvényszervezők is érdeklődtek a hely iránt, céges díjátadókat is szívesen tartanának náluk. Az étterem megnyitására pedig már senkinek sem kell várnia. Csaknem két évnyi készülődés után, március 15. óta csattognak végig az itallal megrakott tehervonatok az asztalok körül.

„Nagyon sok aprólékos dolgunk volt, hiszen kisebb terepasztal részleteket is készítettünk egy modellezőmester segítségével. Olyan részletek vannak az étterem egy-egy sarkában, mint a miniatűr Citadella, vagy az Állatkert. De megérte, mert folyamatosan érkeznek a foglalások hazánkból és külföldről is” – mondta a %Ripost%-nak Horváth István.

Az étterem híre futótűzként terjed a Facebookon található vasútmodelles csoportokban és minden bejegyzés alatt gyülekeznek az érdeklődők, valamint azok is, akik már voltak a helyen. Nagyon sokan örülnek, hogy végre Budapesten is van egy ilyen szórakoztató témájú étterem.

„A harmincadik házassági évfordulónkra jöttünk fel Pestre a feleségemmel vidékről” – kezdte a %Ripost%-nak Horváth Sándor, aki az étteremről az interneten olvasott. – „Úgy voltam vele, hogy ezt feltétlenül meg kell nézni. Számomra amúgy is kedves a dolog, hiszen jómagam is mozdonyvezető vagyok” – mosolyodott el Sándor.

„Egészen elképesztő a hely, zseniális ez a vasúti téma. A vonatos kiszolgálás pedig az egésznek a csúcsa. Egyelőre még csak egyszer néztem be, de tervezem, hogy a családommal is lejövök, a gyerkőcök imádni fogják” – említette lapunknak Stiffl Dániel, aki maga is lelkes vasútmodellező.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

vg.hu

Lerántjuk a leplet: ennyi Fülöp-szigeteki vendégmunkás van Magyarországon – jóval több, mint amit a KSH állít

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Így romantikázott férjével Palvin Barbi — Fotó

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk