INSIDER

Újabb fordulat jöhet VV Fanni ügyében: Bizonyítási indítvány készül

Beférhet-e egy 160 centis lány és egy ruhákkal teli bőrönd egy Citroën Cactus csomagtartójába? Erre a kérdésre keresi majd a választ a bíróság Novozánszki Fanni elrablásának helyszíni tárgyalásán. A válasz eldöntheti a vádlott további sorsát.
  • Szerző:

Mint arról korábban a is beszámolt, felpörögtek az események Novozánszki Fanni gyilkossági ügyében. Azt rebesgetik, a júniusi tárgyalás után már az utolsó, helyszíni tárgyalás következhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

VV Fanni

VV Fanni holttestét máig nem találták meg (Fotó: RTL II)

Ahogy azt a Bors elsőként megtudta, a kihelyezett tárgyalást annál a dunai stégnél tervezik, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult a celeblány holttestétől. Mindeközben a Bors azt is megtudta, hogy a védelem kulcsfontosságú bizonyítási indítvánnyal él, ami akár a vádat is megdöntheti.

A Citroën C4 Cactus típusú gépkocsi (Fotó: Shutterstock)

„Dr. Bálint Roland ügyvéd úr a 2020. január 9-i tárgyaláson több indítványt tett. Az egyik legfontosabb az volt, hogy egy, a vádlott bérelt autójával megegyező Citroën Cactus típusú gépjármű csomagtartójába tegyenek be egy bőröndöt, és feküdjön bele a sértetthez hasonló méretekkel rendelkező, azaz körülbelül 160 centi magas hölgy, és nézzük meg, elfér-e egymás mellett a kettő” – mondta a Borsnak dr. Brodmann Péter, aki hozzátette, a védelem még nem kapott visszajelzést arról, hogy mikor és hol fog megvalósulni a szóban forgó bizonyítási kísérlet.

Dr. Farkas Gabriella bírónő még nem nyilatkozott az indítványról, s annak megszervezéséről sem, úgyhogy az időpont még kérdéses, de ahogy a stéges tárgyalás, nyilvánvalóan ez az indítvány is egy helyszíni tárgyalást igényel. Ez pont úgy működik, mint a Fő­városi Törvényszéken tartandó tárgyalás, tehát a szereplőknek (vádlott, vád, védelem stb.) jelen kell lenniük” – tette hozzá a jogász nagybácsi, aki nem véletlenül várja a kísérletet.

Ha ugyanis be­bizonyosodik az állításuk, miszerint kivitelezhetetlen, hogy egy Cactus csomagtartójába bőrönddel együtt beférjen egy női test, és hogy Fannit sosem tette oda a vádlott B. László, csakis a hátsó ülésre és élve, akkor a vádiratban foglaltak – azaz, hogy Novozánszki Fanni holtteste a csomagtartóban volt, ráadásul tíz órán át – kétségessé válnak.

A vádlott az ölében vitte le Fannit a kocsihoz (Fotó: Bors)

Ahogy az autóban talált vérfoltokkal kapcsolatban is újabb kérdések merülhetnek fel, egy részükről ugyanis mai napig nem bizonyított, hogy a lánytól származik, és a szakértők nem zárták ki, hogy igazából a vádlott által vásárolt nyers húsból folyt ki, amit B. László blokkal igazolt.

Eközben a vád sem ül ölbe tett kézzel. Dr. Lichy József a na­pokban a Blikknek arról tett említést, hogy indítványozni akarja speciális régészbúvárok felfogadását a Szalkszentmárton közelében lévő dunai öböl újbóli átvizsgálására. Egy ottani, ko­moly helyismerettel rendelkező úr szerint ugyanis nem kizárt, hogy a holttest a bedobás után nem került a nyílt vízre, és a mai napig ott van.

„Hallottunk az ügyvéd úr tervéről, de a tárgyaláson nem tett ilyen indítványt. Talán meggondolta magát, hogy ez irreális kérelem” – tette hozzá dr. Brodmann.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?