INSIDER

Zászlókkal óvják a gyalogosokat a zebrán

Fényvisszaverő zászlókkal óvják a gyalogosokat Gödöllőn a veszélyes zebráknál. Az ötlet helyben született, miután több gázolás is történt a városban. A megoldás egyszerû, mégis nagyszerû! Füle Sándor sárga zászlókat nyomott a gyalogosok kezébe.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egyre többen használják a sárga fényvisszaverő zászlókat, amiket a gödöllői, veszélyesnek bizonyuló zebráknál helyezett el az ötletgazda, Füle Sándor. A sárga tartódobozokat maga rakta össze, a zászlók megvarrását pedig ingyen vállalta varrónő ismerőse.

- Gödöllőn folyamatosak a zebrás konfliktusok, ezért kölcsönvettem egy nyugat-európai megoldást, miután több helyen is láttam, hogy működik – mutatta be ötletét lapunknak Sándor.

Mint mondta, a vártnál sokkal jobban reagáltak kezdeményezésére az emberek, ezért hamar össze tudta gyűjteni a pénzt a gyalogosvédő-zászlók elkészítéséhez. Mikor elkészült, simán ráhagyta az emberekre, hogy ismerkedjenek az új módszerrel. Kiderült, a gödöllőiek szívesen tanítják egymást a zászlók használatára és rengeteget beszélgetnek róluk.

– Ez is a lényege az ötletnek: túl azon, hogy a járókelők egy zászlót maguk elé tartva kelnek át az úton, rengeteget beszélnek is róla, tehát önkéntelenül odafigyelnek a zebrára – fejtette ki az ötletgazda.

 A gyalogosok és az autósok, továbbá a polgármester reakcióját az ötletre a mai számában közöljük

címkék:
És ezeket olvastad már?