INSIDER

Zavartalan napsütés és forróság vár ránk, ekkor jöhet a lehűlés

Egy darabig nem lesz panaszunk a rossz idő miatt.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön az ország nagy részén forró, és szinte zavartalan augusztusi napsütés várható.

A sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli szél, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 19 fok között alakul, északon, északkeleten lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Képünk illusztráció

Pénteken az északkeleti országrészben kevesebb felhő, több órás napsütés várható, másutt a sok magasszintű felhő mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Északkeleten néhol, máshol több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, nyugat felé haladva növekvő eséllyel. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 32 fok között valószínű.

Szombaton északkeleten gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Az északkeleti tájakon néhol, máshol több helyen előfordul záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a maximum-hőmérséklet 25, 32 fok között valószínű. Napközben északkeleten lesz a melegebb idő.

(OMSZ)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?