INSIDER

Zivatarokkal jön a hidegfront, ez vár ránk a hétvégén

Lassan elvonulnak a viharfelhők az ország térségéből, de a napokban még nem várható napsütéses idő.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken inkább csak a déli, délnyugati megyékben valószínű helyenként mérsékelt intenzitású zivatar.

Reggel még sokfelé borongós lehet az idő, és napközben is csak kevés napsütésre van kilátás, főként a délnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet.

Záporok, zivatarok nagyobb eséllyel délen és a Dunántúlon fordulhatnak elő, északon hosszabb ideig eshet. A nyugatias szél sokfelé megerősödik. Hajnalban főként délnyugaton pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. 6-13 fokos minimumokat követően délután 14-21 fok valószínű.

Szombaton szinte bárhol az országban kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár több hullámban is. Csapadékmentes, napos időre csak a legkeletibb tájakon van kilátás. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul – írja az Időkép.

Vasárnap egyre keletre tolódik a csapadék, a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, de nyugaton újabb zivatarok alakulhatnak ki. Egy hidegfront miatt feltámad a szél. Napközben 17-23 fokra készülhetünk. Hétfőn ismét eső, záporok, zivatarok érkeznek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?