INSIDER

Zokogva mesélt az édesanya Szintiáról: Kétszer is meghalt a kezemben

Torokszorító küzdelmen van túl a magyar kislány, aki azért kezdett koszorú készítésbe, hogy fejlődjön a finommozgása.
  • Szerző: Ripost

Kétszer halt csecsemőhalált a 8. osztályos kislány, aki 75 százalékos agykárosodásból küzdötte fel magát. Mostanra már kitűnő tanuló, aki szabadidejében meditációval enyhíti testi és lelki fájdalmát.

A 15 éves Szinti és édesanyja, Biró Evelina azzal tölti a szabadidejét, hogy különböző díszeket – kopogtató-, asztaldísz- és karácsonyi koszorúkat készít, amit később elad az érdeklődőknek.

A 15 éves Szinti és
édesanyja, Biró Evelina
Fotó: Metropol olvasói fotó

A pénzt a kerekes székes tinédzser kapja meg zsebpénznek. Ahogy a Metropol írja: 3 évvel ezelőtt kezdték el ezt a hobbit, hogy fejlesszék a kislány finom mozgását.

„Szinti egészségesen született, de kétszer is meghalt a kezemben, bölcsőhalálban. Hároméves koráig teljes magatehetetlen volt, 75%-os fogyatékosként szerepelt az agykárosodás miatt. Azóta két őssejtes beavatkozáson vagyunk már túl” – mesélte az anyuka, majd hangsúlyozta: Szinti azóta elképesztően sokat fejlődött, mindezt azért, mert egyikük sem adta fel.

Azért kezdett koszorút készíteni, hogy fejlődjön a finommozgása
Fotó: Metropol olvasói fotó

Szinti verbálióval, egy tabos program segítségével kommunikál. Jelenleg pedig egy újabb életmentő műtétre vár, ami már egy éve folyamatosan húzódik. A fiatal állapotán nagyon sokat javítana a beavatkozás, hiszen már mindennaposak a fájdalmai 87%-os gerincferdülése miatt.

„Már 2021 januárban ki voltunk írva egyszer, de a covid miatt az egész csúszott. Ha SZTK alapon nem jön össze, akkor magánúton kell elvégezni a vizsgálatokat és az úgy súlyos pénzekbe kerül. Nyilván az ember ilyenkor nem ezt nézi, hogy mennyibe kerül majd, hanem, hogy be kell jussunk a műtétre november 2-án, teljesen felkészülve” – mondta Evelina, aki nem csak amiatt izgul, hogy meglesz-e minden szükséges lelet a műtéthez: az utána lévő időszak is nehéz lesz számukra.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?