Létrehozva: 2021.10.07.

Tudtad? Környezetvédelem és zöld párbeszéd a Vadászati és Természeti Világkiállításon is!

Október 8-14. között a HUNGEXPO-n, az „Egy a természettel“ Vadászati és Természeti Világkiállításon is lehetőség lesz kitölteni a Zöld Követ Egyesület standjánál a „Magyarország zöld úton jár” online környezetvédelmi kérdőívet.

„Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladék-lerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról” – ismertette a 12 kérdésből álló online konzultáció célját Kovács Zoltán, az ”Egy a Természettel„ Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, államtitkár és Steiner Attila, körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület alapítója a Metropolnak úgy fogalmazott: Az Egyesület stratégiai partnerként mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több magyar emberhez eljusson a zöld párbeszéd híre.

Király Nóra kiemelte: a hétköznapi környezetvédelemre szeretnék felhívni az emberek figyelmét. A civil szervezet éppen azért csatlakozott a kormány zöld programjához és környezetvédelmi céljaihoz, hogy a mindennapok kis kérdéseiben, döntéseiben ötleteket, tippeket adva, segítse, és meghallgassa az itt élő embereket a ebben a mindannyiunk jövőjét meghatározó közös sorskérdésben. A Zöld Követ szeretne irányt mutatni a környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalok és családok számára, hogy megismertesse a környezettudatos élet előnyeit, valamint edukálja a felnövekvőben lévő generációt, tudatosítva bennük: a jövő az ő kezükben van.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Példa a gyerekeknek

„Ötgyermekes családanyaként számomra is mindennapi kihívás, hogy a lehető legkevésbé terheljük a természetet, minimálisra csökkentsük a szemét mennyiségét, vagy ha nem muszáj, ne károsítsuk a környezetet. Igyekszem példát mutatni a gyerekeimnek, akik így már belenőnek ebbe a fenntarthatósági szemléletmódba, és számukra természetessé válik, amire mi esetleg csak felnőtt korban kezdtünk el figyelni” – mondta Király Nóra, aki a Metropolnak megerősítette, nem hatalmas, világmegváltó dolgokról van szó, csak odafigyelni azokra az apróságokra, amelyekkel mi hozzá tudunk tenni az otthonunkul szolgáló Föld védelméhez.

„Ha a tőlünk 10 percre lévő edzésre megyünk, már tudja a kislányom, hogy biztosan nem indítom be az autót, hanem gyalog megyünk. Amikor vásárolni indulunk, az előre odakészített vászontáskáinkat visszük magunkkal, a szemetet kicsi koruk óta látják, hogy szelektíven gyűjtjük, ők is automatikusan így csinálják, vagy – mivel mi sokan vagyunk – ha valaki feleslegesen égve hagyja a villanyt az egyik helyiségben, valamelyik gyerekem mindig odaszalad, és lekapcsolja – mert ezt látta, ezt a mintát követi, megtanul így élni” – árulta el Király Nóra.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Játékos és szórakoztató szemléletváltás

A civilszervezet közösségi felületein naprakész információt és hasznos zöld tanácsokat kínál a környezetbarát életmód iránt érdeklődők számára. A környezettudatos nevelés fontos részét képezi az óvodákban, az általános iskolákban és a középfokú intézményekben tartott tudásalapú, játékos, játékos és szórakoztató környezetvédelmi programok, előadások, foglalkozások, ahol a gyermekek életkoruknak megfelelően szerezhetnek tudást és bővebb információt közvetlen környezetük megóvásáról. A Zöld Követ Egyesület jövőbeni tervei között szerepelnek környezetvédelmi témájú előadások, konferenciák, workshopok és zöld táborok szervezése. Király Nóra hangsúlyozta, számukra kiemelt fontos az emberek véleménye a környezetvédelem, környezettudatosság, és a fenntarthatóság kérdéskörében, ezért javaslataikat a civil szervezet beépíti munkájába, ezzel is segítve a jövőben egy tisztább, zöldebb, élhető környezet kialakítását.

Vegyél részt a zöld párbeszédben és mondd el a véleményedet a zold.kormany.hu oldalon, vagy október 8-14. között a HUNGEXPO-n, az „Egy a természettel“ Vadászati és Természeti Világkiállításon a Zöld Követ Egyesület standjánál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

mandiner.hu

Ezért nem kellettek Ukrajnának Karácsony Gergely ajándékai

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

hirtv.hu

Gulyás Gergely is reagált Magyar Péter hangfelvételére

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

INSIDER

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten