INSIDER

Zseniális fejlesztések jönnek a Balatonnál

Olyan fejlesztések lesznek a Balatonnál és környékén, amelynek köszönhetően egész évben lehet majd kerékpárral kirándulni. Új bicikliutak és pihenőhelyek épülnek, de három bringás központot is létrehoznak.
  • Szerző: Ripost

Egész évben látogatható kerékpáros úti céllá akarják felfejleszteni a Balatont és térségét, hogy ne csak hat hétig legyen kedvelt a kirándulók körében a magyar tenger – hangzott el Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökének tájékoztatóján.

Az 1,2 milliárdos fejlesztési támogatás keretén belül nem csak a meglévő csaknem 200 kilométeres kerékpárutat újítják fel, ahol szükséges, hanem mintegy 600 kilométernyi kerékpározható útvonalat vonnak be a mostani balatoni kerékpáros úthálózatba és létrehoznak egy 350 kilométeres „Nagy-Balaton” körutat. Ezen felül létesítenek három szolgáltatóközpontot Keszthelyen, Balatonfüreden és Balatonföldváron, de 100 pihenőhelyet is kialakítanak a tó körül, illetve a szövetség elnöke szerint egy weboldalt is létrehoznak, amely hat nyelven lesz segítségére a kerékpáros turistáknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?