Létrehozva: 2020.04.09.

Zűrzavar a boltok húsvéti nyitva tartása körül – itt a megoldás

Jön a 4 napos hétvége, de be lehet vásárolni! Megkavarta az üzletek megszokott nyitva tartási rendjét a koronavírus-járvány és az ellene hozott korlátozások. Sok üzlet bezárt, némelyek csak 15 óráig vannak nyitva, s több lánc – a törvényi keretek betartása mellett – módosította a nyitva tartását, s a húsvéti ünnepnapok is bekavarnak. A Ripost segít tisztán látni. Jó tudni: minden van, nincs áruhiány!

Extra hosszú hétvége kezdődik pénteken, de a 4 napból 3 – nagypéntek, húsvétvasárnap és húsvéthétfő – munkaszüneti nap, vagyis ezeken a napokon a plázák és a hipermarketek zárva tartanak. Ha valami mégis nagyon hiányzik otthonról, azt a fenti ünnepnapokon legfeljebb az éjjel-nappali kisboltokból, benzinkutakról, illetve az ügyeletes patikákból lehet majd beszerezni.

Fotó: Ripost

Csütörtökön és szombaton a „koronavírusos” nyitva tartásuk szerint üzemelnek, sok üzlet, mint a műszaki vagy a bútorboltok csak 15 óráig tartanak nyitva. Az élelmiszerboltok, drogáriák, patikák, dohányboltok és benzinkutak estig nyitva vannak, ám a koronavírus-járvány megfékezése miatti szabályok továbbra is élnek ezeken a helyeken: 9 és 12 óra között a 65 év felettiek vásárolhatnak, s az embereknek tartaniuk kell egymástól a legalább 1,5-2 méteres méteres távolságot.

Áruházláncok: változó a nyitvatartásuk, csak az Aldinál egységes

Fotó: Ripost

A láncok nem egységesítették saját boltjaik nyitvatartását. Így ahány áruházlánc és üzlet, annyiféle nyitva tartással lehet találkozni. Az Auchantól a CBA-n, a Coopon az Intersparon, Sparon át a Penny-ig, Reálig és Tescóig mindegyik cég üzletenként eltérő időtartamban üzemel. Így a nyitva tartásukról még indulás előtt érdemes a honlapjukon tájékozódni. Egyedül az Aldi döntött úgy, hogy egységesíti üzletei nyitva tartását, így azok ma és szombaton 7 és 20 óra között látogathatók.

Fotó: Ripost

Roham Soroksáron, kényelmes vásárlás Óbudán

A kisebb üzleteknél azt tapasztaltuk, hogy korlátozzák az egyszerre beengedett vásárlók számát, az emberek pedig a kinti sorban álláskor is figyelnek az egymás közti távolságra. Az Óbudai Tesco szintén jelesre vizsgázott, itt még kézfertőtlenítő is van a bejáratnál kirakva. Az Óbudai Auchan is igyekszik betartani a rendeletet, tömeget itt sem tapasztalni, nem úgy Soroksáron: az ottani Auchan, úgy látszik elveszett.

Hatalmas tömegről írnak, egymás nyakában állnak sorban az emberek, és ráadásul délután idősekkel is lehet találkozni. A legnagyobb közösségi oldalon egy hölgy is panaszkodott: a pénztáros azt mondta neki, hogy saját felelősségükre akár délután is mehetnek az idősek vásárolni. Egy másik kommentelő a családokra fakadt ki: „Komplett családok flangálnak két csokival (..) üvölt a hangszóróból, hogy tartsuk a távolságot sorba álláskor, de mégis a nyakamba állnak.”

Fotó: Ripost

Nem lehet locsolkodni, ráér az unoka csokinyuszija

Rendhagyó lesz az idei húsvét a koronavírus-járvány miatt. A kijárási korlátozások és az idősekre különösen veszélyes vírus miatt le kell mondani a több generációs összejövetelekről és a locsolkodásról is. Így a nagy lakomákhoz szükséges bevásárlások is elmaradhatnak.

Ilyen idén nem lesz a kijárási korlátozások miatt... A békéscsabai Balassi Néptánccsoport fiú tagjai remélhetőleg idén otthon maradnak. MTI Fotó: Lehoczky Péter

A nagymamáknak sem érdemes most útra kelni, hogy az unokáknak legyen csokinyuszi és tojás a kosárba, hiszen most úgysem találkozhatnak, a korlátozások végén lehet majd odaadni…

Minden van! Fölösleges megrohanni a boltokat!

Fotó: Ripost

A korábbi pánikszerű roham miatt itt-ott kisebb átmeneti áruhiány, alakult k, de ma már roskadoznak a polcok az árutól: bármely élelmiszerüzletbe is menjünk, szinte mindenből óriási a kínálat. Nem csak a hétköznapi termékek, mint a vécépapír, a liszt vagy a cukor, de a húsvét nélkülözhetetlen finomságai is kaphatók a tojástól a sonkán át a csokinyúlig.

Fotó: Ripost

„Áru van és lesz is bőségesen, nem kell lerohanni az üzleteket„ – mondta el a Ripost-nak Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára hozzátette: a kezdeti felvásárlási rohamok alábbhagytak, az emberek is látják, hogy nem fogy ki semmi. Az üzletek felkészültek, szezonális húsvéti termékekből is bőséges a választék. Igaz, a járványhelyzet átírta a vásárlási és ünneplési szokásokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szörnyű tragédia lett a strandolásból, felszippantotta a medencecső a 8 éves kislányt

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

Húsvét közeledtével virágba borul az Adria Királynője Horvátországban

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast