POLITIK

Ismét megugrott az illegális migránsok száma Olaszországban

A baloldali kormány megalakulása előtti egy évben határzár volt Olaszországban, akkor csak pár száz ember jutott be az országba, de az azóta eltelt hónapokban 24 950 új illegális bevándorlót regisztráltak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kiugróan megnőtt az Olaszországba érkező illegális migránsok száma a baloldali kormány felállása óta – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Hozzátette: a baloldali kormány megalakulása előtti egy évben határzár volt Olaszországban, akkor csak pár száz ember jutott be az országba, de az azóta eltelt hónapokban 24 950 új illegális bevándorlót regisztráltak.

Emlékeztetett: a baloldali kormány migránspolitikája miatt 200 ezren tüntettek Rómában a szombaton tartott kormányellenes nagygyűlésen. Ez nem meglepő, hiszen a jelenleg kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) úgy véli, hogy a migráció egy megállíthatatlan folyamat, és mindenkit, még a gazdasági bevándorlókat is be kell engedni az országba – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az új olasz kormány adókat emelne, és az így bejött többlettel támogatnák a bevándorlókat.

Bár a tengeri határok hagyományosan nehezebben védhetők, a Matteo Salvini belügyminisztersége idején kibontakozó szigorítások megmutatták, hogy az illegális migráció érdemben visszaszorítható még Olaszországban is.

A közelmúltban felállt tisztán baloldali koalíció új politikát hirdetett az olasz migrációs politikában, mely a szigorú határvédelem feladásával és az érkezők szétosztásával kíván úrrá lenni a bevándorlás okozta kihívásokon. A múltbeli statisztikák és tapasztalatok alapján ez hozzájárulhat az olaszországi érkezésszám jövőbeli növekedéséhez (az NGO-mentőhajók aktivitásának visszaerősödésével és az enyhítés hírének terjedésével az útnak indulást tervezők és az embercsempészek körében).

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?