Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.10.16.

Karácsony most már tényleg összevissza beszél

Újabb és újabb szórakoztató fordulatokat vesz a Gyurcsány-show.

A szerencsétlenkedő főpolgármester továbbra is zavarosan, összevissza, saját magának teljesen ellentmondva nyilatkozik. Nemrég egy újságírói kérdésre válaszolva Karácsony azzal vádolta meg Gyurcsány Ferencet, hogy a baloldal vezetője sms-ekben szokta őt zsarolni. Ezután Gyurcsány a közösségi oldalán felszólította Karácsonyt, hogy tegye publikussá a kompromittálónak vélt üzeneteket. Ezután a főpolgármester megijedt, és azt mondta, hogy mégsem zsarolta őt a baloldal vezetője. Teljes a fejetlenség a bukott főpolgármester körül.

Karácsony Gergely a héten egy szerdai interjújában azt állította, hogy hosszú a listája a politikusoknak, akik megpróbálták már megzsarolni. Konkrétan a főpolgármester az újságírói kérdésre ezt válaszolta: „Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő.” Tehát a főpolgármester beismerte azt a nyilvánosság előtt, amit sejteni lehetett, mégpedig azt, hogy ő a baloldal vezetőjének a bábja, hiszen Gyurcsány Ferenc foglya az általa is említett zsarolások révén. Az Origo már korábban beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely kizárólag Gyurcsány Ferenc és a DK embereivel töltötte fel a Főpolgármesteri Hivatal kulcsfontosságú pozícióit. Gyakorlatilag a súlytalanná vált Karácsony elismerte azt, ami eddig is teljesen nyilvánvaló volt, mégpedig azt, hogy a városházán teljes mértékben Gyurcsány Ferenc irányítja őt. A főpolgármester maga ismerte be, hogy a DK elnöke őt szokta zsarolni.

Karácsony szavai nem egyszeri alkalomra, hanem egy folytatólagos cselekményre utalnak. Másfelől megmosolyogtató az az ügyetlen megnyilvánulás, amellyel tulajdonképpen Karácsony elismeri azt, hogy a zsarolás a baloldalon a rendszer, a működés szerves része.

Nem váratott sokáig magára a dörgedelmes reakció Gyurcsány Ferenc részéről, aki a közösségi oldalán üzent Karácsonynak. A baloldal kizárólagos vezetője a bejegyzésében felszólította Karácsony Gergelyt, hogy tegye közzé a zsaroló sms-eket, amelyek a birtokában vannak.

Gyurcsány Ferenc sokat sejtetően azt írja bejegyzésében:

„mintha a mai lenne az utolsó nap, úgy jön felszínre ez is, az is. Pedig lesz holnap. Biztosan tudom”, majd közölte,

„ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az sms-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt.”

Jól látható módon Gyurcsány Ferenc rászólt a túl sok mindent elkotyogó Karácsony Gergelyre. Karácsony szavai miatt most láthatják az emberek, hogy mi is zajlik valójában a színfalak mögött, amit az Origo már többször is részletesen megírt.

Miután a baloldal vezetője rászólt Karácsonyra, nem telt el sok idő, és a tőle elvárható módon megijedt, és visszatáncolt a zsaroló sms-ek nyilvánosságra hozatalától.

Karácsony azt ugyan elismerte, hogy vannak a birtokában ilyen jellegű üzenetek, de egy nevetséges magyarázat miatt mégsem hozza azokat nyilvánosságra:

Fenntartva azt, hogy van néhány ilyen sms a telefonomban, inkább azt gondolom, hogy nem most kell erről beszélgetnünk. Az kétségtelen, hogy nekem nem szimpatikus az a helyzet, ami kialakult, ismerem a polgármester társaimat, tudom, hogy milyen politikai nyomás alá helyezik őket a koalíciós partnereik.”

A bukott politikus hozzátette: ezek az üzenetek egyszer majd napvilágot látnak, de most a maga részéről kiszállna ebből a konfliktusból„.

Karácsony a későbbiekben tovább folytatta a pávatáncot. Finomítani, árnyalni kezdte a korábbi kijelentéseit.

Az utolsó nyilatkozatai egyikében a főpolgármester egész egyszerűen azt mondja, hogy mégsem zsarolta meg őt Gyurcsány Ferenc. Arra a kérdésre, hogy zsarolás esetén miért nem fordult a rendőrséghez, az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta a műsorvezetőnek:

Mikor azt mondjuk, hogy zsarolás, az egy politikai játszma, nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla.”

Majd ezt követően korábbi állításait jelentéktelen színben tüntette fel:

Ezek inkább fenyegetőzések, amikből soha nem lett semmi. Nem, nem, ezt nagyon határozottan szeretném mondani. Ezek politikai játszmák, beszólogatások. Semmiképp sem olyan, amivel bíróságra kéne menni.„

Karácsony szerint nagy baj lenne, ha ezekkel az sms-ekkel kellene szórakoztatni egymást egy ilyen időszakban. Majd közölte egy rádióbeszélgetésben, hogy a Gyurcsány Ferenc sms-eire vonatkozó kijelentése egy olyan sajtóbeszélgetésen hangoztak el, ahol kijelentette, hogy most politikailag egy turbulens időszakban vannak, amin túl kell lépni. Egy olyan politikusról beszélünk, akinek nincs határozott véleménye, aki összevissza nyilatkozik és nem cselekszik következetes módon. Teljesen nyilvánvaló az, hogy Karácsony Gergely birtokában vannak valamilyen szöveges üzenetek, de mivel annyira durvák lehetnek, inkább meggondolta magát, és ezért kezdett egy szerencsétlen pávatáncba. Ha Karácsony Gergely szeretné kitölteni a főpolgármesteri mandátumát akkor mindenképp szüksége lesz a főnökére, Gyurcsány Ferencre és támogatására.

Egy szerda esti televíziós vitában Márki-Zay Péter megnevezte Popovics Juditot, akit állítása szerint a DK megzsarolt, államtitkári posztot ajánlva a visszalépéséért az ellenzéki előválasztáson. Popovics Judit az ATV műsorában megerősítette az elhangzottakat. Azt állította, a DK tatabányai vezetője, Lusztig Péter meghívta egy kávéra, és azt közölte vele, ha nem zavar be az előválasztásba, akkor kap egy államtitkári pozíciót. Miután erre nem volt hajlandó, állítása szerint azt mondták, hogy ellehetetlenítik őt és családját is. Indulni akart az előválasztáson, de egyik párttól se kapott befogadó nyilatkozatot, noha úgy tudta, a Momentum és a Jobbik is azon volt, hogy megkapja ezt. A műsorban azt mondta, hogy állításait nem tudja bizonyítani. A DK és Lusztig Péter tatabányai alpolgármester is büntetőfeljelentést tesz Popovics Judit ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért – közölte a párt. A közleményben azt írják, hogy ”Lusztig Péter nem ígért államtitkári pozíciót Márki-Zay emberének, és nem is fenyegette őt, a macskáját, a gyerekeit, vagy a szüleit.„ A DK közölte azt is, hogy Popovics Judit nem mondott igazat, azt állítva, hogy a párt akadályozta meg indulását az előválasztáson, ugyanis mind a hat párt arra szavazott, hogy nem felel meg a szükséges feltételeknek.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

metropol.hu

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra