Létrehozva: 2019.09.29.

Karácsony őszödi beszéde: a saját pártjában készült a hangfelvétel

Szétlopják a kerületet a zuglói mszp-sek. „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak.„ Ezeket is mondja Karácsony Gregely egy múlt héten kiszivárgott felvételen. Most Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője bejelentette, elemezték a felvételeket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője sajtótájékoztatón jelentette be, elemezték a kiszivárgott Karácsony-felvételeket a pártban, és arra jutottak, hogy azokat a párt elnökségi ülésein vették fel. Szabó szerint megvágott anyag került ki, és közölte: tiltott adatszerzésért feljelentést tett az ügyben. Az ellenzék alkalmatlan főpolgármester-jelöltje egyébként összevissza beszél a hangfelvételről. (Lásd keretes írásunkat.)

Mint ismeretes, a több részletből álló hangfelvételen Karácsony Gergely arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját. A szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban egy a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti.

„A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág” – fogalmazott.

Az is elhangzik, hogy van olyan forgatókönyv, amiben Zugló jól járna Horváth Csabával, mert ott a helyi szocik feletti kontrollt csak egy szoci tudja megvalósítani.

„Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.”

A DK-s XVII. kerületi polgármester-jelölttel, Gy. Németh Erzsébettel kapcsolatban pedig Karácsony azt mondja: „az a veszély nem fenyeget, hogy (...) megnyeri a választást.”

Karácsony Gergely az egyik utolsó kérdésre felelve pedig azt mondja: „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

A végén a kérdező Tóth Csabára, az MSZP zuglói elnökére, a kerület egyik legbefolyásosabb politikusára tereli szót, akiről Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, de ez a kapcsolat politikailag le volt dugózva.

- Igaz, hogy megfenyegette a családodat?

- Ne viccelj. Többször.

Összevissza beszél Karácsony először azt mondta, fogalma sincs, hogy hol készült a felvétel, és kivel, kikkel beszélget. Ez volt az első verzió. Később az ATV-ben már azt állította, hogy a barátaival beszélget, de nem tudja, hogy kikkel, és semmire nem emlékszik. Majd ezt is kiegészítette az ATV-interjúban, amikor arról volt szó, hogy becsmérelte Tüttő Katát a hangfelvételen. Ekkor Karácsony azt mondta: emlékszik, hogy később Tüttő Katát dicsérte is. És ma jött a harmadik verzió: Szabó Tímea, aki Karácsony mellett a Párbeszéd másik társelnöke, azt állította, hogy a Párbeszéd elnökségi tagjai vannak a felvételen és a beszélgetés egy elnökségi ülésen készült.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország a front több pontján előretört, Ukrajna katonai toborzást indított

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert