POLITIK

Karácsonyék sebtében visszavonták a nyugdíjasok elleni javaslatot

A főpolgármester és pártja a Párbeszéd kedden még úgy gondolta, jó ötlet, hogy csak az üljön buszra, villamosra, aki munkába megy vagy a gyerekért, a nyugdíjasok pedig ne mászkáljanak. Az idősek joggal akadtak ki az ötleten, lapunkon keresztül is elmondták véleményüket és úgy tűnik, nem hiába. Mára ugyanis gyorsan visszavonták a javaslatot.
  • Szerző:

Párbeszéd által benyújtott javaslat szigorú feltételekhez akarta kötni a tömegközlekedési járművek használatát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A kormány rendelje el, hogy a tömegközlekedés csak munkába járáshoz, valamint idősgondozáshoz, gyermekek gondozása érdekében legyen igénybe vehető, vagy akkor, ha élelmiszerbolt, gyógyszertár ötszáz méteren belül nem elérhető, s csak azon esetekben, ha egyéni közlekedés igénybevételére nincs mód” – írta a 12 pontból álló, lényegében az ország bezárását célzó javaslatcsomag 5. pontja.

Ez magyarul annyit tesz, hogy a nyugdíjasok ne üljenek buszra, villamosra, metróra, mert a fővárosban elég kevés hely van, ahol nincs gyalog elérhető távolságban bolt, gyógyszertár

A nyugdíjasok kiakadtak azon, hogy le akarják zavarni őket a buszról, villamosról. Üzentek is Karácsony Gergelynek és pártjának, akik úgy tűnik, meg is rettentek a hallottaktól, mert ma reggelre villámgyorsan vissza is vonták javaslatukat.

 

És ezeket olvastad már?