Létrehozva: 2020.03.04.

Késsel támadt még a rendőrökre is egy migráns a nürnbergi pályaudvaron

A kés lett a mindennapok fegyvere Nyugat-Európában. Először Londonban és szerte Nagy-Britanniában lett jellemző a késelés – egy nap akár több tucat, – de most már Németországból is jönnek a késelésekről szóló hírek. Most egy migráns Nürnbergben támadt előbb a járókelőkre, aztán meg a rendőrökre.

Hétfő este a nürnbergi pályaudvaron több járókelőt kezdett fenyegetni, egy, amint később kiderült iraki származású migráns. Zavartan üvöltözött és fenyegetőzött, egy késsel szúrni próbált a járókelők felé abban az aluljáróban, ahol a vonatokhoz lehet kijutni.

A férfi később rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, többször feléjük szúrt, az egyik járőr karját végül súlyosan meg is sebesítette.

A rendőrjárőr végül több vasutas segítségével fékezte meg a dühöngő férfit, akiről nem derült ki, hogy az agresszív fellépésnek végül is mi volt az igazi indítéka. Hosszas dulakodás után sikerült csak földre teperni és elszállítani. Eközben egy rendőr karja ismét súlyosan megsérült, a járőr egyéb tagjai is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek.

A dühöngő migráns a letartóztatás után folyamatosan sértegette a rendőröket, gúnyos megjegyzéseket tett Németországra aztán a rendőrség épületében egy ajtóban is komoly kárt tett.

A kést, amivel a járókelőkre és a rendőrökre támadt megpróbálta elrejteni, de végül alapos motozás után sikerült megtalálni a nadrágjában.

Erőszakkal való fenyegetés, hivatalos személyek elleni erőszak, súlyos fenyegetés, hatósági intézkedésnek történő ellenállás és nagy értékű károkozás miatt indult ellene eljárás.

Mint ismeretes egy 37 éves török férfi január első napjaiban egy rendőrautóra támadt a nyugat-németországi Gelsenkirchenben.

A férfi először egy tárgyat dobott a rendőrautóhoz, majd később a rendőrök észrevették, hogy kés van nála. Szemtanúk szerint a férfi azt kiabálta: Allah akbar. A rendőrök felszólították a férfit, hogy álljon meg. Mivel elszaladt, az egyik rendőr lelőtte. A támadóról később kiderült, hogy török állampolgár volt.

Január 6-án ismét egy muszlim férfi támadt rá egy csapat rendőrre Metz városában. Az eset mindössze két nappal történt azután, hogy szintén egy késes támadásban egy ember meghalt és másik kettő megsebesült Villejuifben. A rendőrök tüzet nyitottak a támadóra, aki a combján sérült meg, mielőtt elfogták.

Késes támadások Németországban Korábban egyáltalán nem létezett ilyen bűnügyi kategória, annyira ritka volt a késelés. Most viszont a késelések megszaporodása miatt a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyminiszter egyeztető fóruma – az úgynevezett belügyminiszteri konferencia még tavaly novemberben eldöntötte, hogy a hivatalos bűnügyi és bűnüldözési statisztikában külön kategória lesz a kés mint elkövetési eszköz- írta a BILD című lap. Azonban a határozat végrehajtása még évekig tarthat, mert egységesíteni kell a tartományonként különböző adatfelvételi eljárásokat, így egyelőre nincsen országos szintű kimutatás a késelések számának alakulásáról. Az ilyen ügyeket már külön nyilvántartó tartományokból begyűjtött adatok meredeken emelkedő tendenciát jeleznek. Például Türingiában a 2013-ban regisztrált 703-mal szemben tavaly 986 késelés történt, és 16 közülük halállal végződött – írta a Bild. A lapnak nyilatkozó szakértő, Bernd Roggenwallner neurológus és pszichiáter szerint két fő okra vezethető vissza a késelések számának növekedése. Az egyik az, hogy kést szerezni és használni más fegyverekhez képest könnyű, és az eszköz birtoklása nem feltétlenül illegális. A másik ok lelki természetű, a szakértő szerint azért is fordul elő egyre gyakrabban késelés, mert egyre alacsonyabb az erőszakos vágyak kiélésétől visszatartó „gátlásküszöb”.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja