KÜLFÖLD

Kim Dzsongun 20 kilót fogyott, a nép már zokogásban tört ki

Egyes hírforrások szerint tovább fogyott Észak-Korea diktátora és már a népe is aggódik miatta. Könnyen lehet, hogy csak rokonszenvet akar ébreszteni éhező nemzete tagjaiban.
  • Szerző: Buster

Dél-koreai források szerint Kim Dzsungun drasztikus fogyása akár meghaladhatja a 20 kilót is, ami komoly egészségügyi probléma lehetőségét veti fel az észak-koreai diktátor esetében. Hiszen nem titok, hogy ahogyan a felmenői között többen, ő is szív és érrendszeri betegségben szenved.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kim Dzsongun
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

Ugyanakkor a kémhálózat jelentése szerint ha Kim valóban beteg lenne, akkor annak jele kéne legyen azokban a gyógyszerrendelésekben, melyek a diktátort kezelő kórháztól érkeznek, de ezt nem észlelték. Ráadásul a viselkedésében sem tapasztalnak radikális változást. A diktátor népe ennek ellenére is aggódik. Nemrég az észak-koreai állami televízióban is foglalkoztak a diktátor fogyásával. A riportban megszólaltattak egy állampolgárt, aki zokogva fejezte ki aggodalmát. Ez a híradás egyébként szokatlan, hiszen korábban sosem foglalkoztak a vezető egészségi állapotával.

Egyes szakértők szerint Kim azért engedélyezte a riportot, mert szeretné azt a látszatot kelteni, hogy saját egészségét sem kíméli, miközben azért küzd, hogy megszüntesse népe éhezését. Észak-Koreában ugyanis tombol az éhínség, ami az ország súlyos gazdasági nehézségeinek tudható be, melyek azóta fokozódtak, hogy nemzetközi szankciókkal sújtják Phenjant. Eközben pedig a koronavírus világjárvány miatti határzár is nehezíti a rezsim és más országok közötti kereskedelmet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?