POLITIK

Kocsis Máté: Gyurcsányék minden bűnös módszerét ismerjük

Gyurcsányék nem álhíreket, hanem rémhíreket terjesztenek a járványról.
  • Szerző: RIPOST

A 2008-as válság során Magyarország az első ország volt, ami az IMF lélegeztetőgépére került, éppen ezért nagyon nehezen viseljük, ha Ön oktat ki minket jó kormányzásról – így reagált Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc felszólalására az Országgyűlésben. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal nem álhíreket, hanem rémhíreket terjeszt a járványról.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta Gyurcsány Ferenc felszólalására, hogy az ördög is 40 napig kísértette Jézust a sivatagban hamis bibliai idézetekkel. A Fidesz politikusa emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány fenyegette azzal a vele egyet nem értőket, hogy földönfutóvá teszik azokat. Ma egészen kivételes színészi átéléssel adta elő, hogyan kell kormányozni, de a 2008-as madárinfluenza-járvány alatt egy hatástalan vakcinát ajánlott, és a 2008-as válságot sem sikerült jól kezelnie. Kocsis szólt arról is, hogy amikor a 2006-os rendőrattakot vezényelte, akkor semmi problémája nem volt a jogállamisággal. Minden bűnös módszerét ismerjük, amivel csődbe vitte az országot – mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány minden módon a korábbi cselekedeteit megmásítani törekszik.

Amikor Önök ingyen tesztet követelnek, akkor nem mond igazat az ellenzék, mert Gyurcsány volt az első kormányfő, aki fizetőssé tette az egészségügyet. Mindenki tudja, hogy akik a járványban érintettek, azoknak nem kell fizetniük a tesztért – mondta Kocsis Máté.
Önök nem álhíreket, hanem rémhíreket terjesztenek a járványról.- közölte a frakcióvezető.

A vírus második hullámában vagyunk, most felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal – mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő szerint a nemzeti konzultációban egyértelmű üzenet született: az országnak működnie kell, a mindennapi életet nem béníthatja le a vírus. A kormányzati programok nem mentőcsomagok, hanem befektetések – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az Ázsiából induló világjárvány súlyos helyzetet teremtett. Aggasztónak nevezte, hogy Ausztriában egy nap alatt 35 százalékkal emelkedett a kórházban lévők száma. Márciusban nem volt más választás, hogy időt nyerjünk az egészségügy felkészítésére – tette hozzá. Az ország az első csatát megnyerte, a magyar egészségügyi rendszer képes volt megvédeni az embereket. Köszönetet kell mondani az erőn felül teljesítő orvosoknak és ápolóknak, az Operatív Törzsnek.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a vírus második hullámában vagyunk. Most felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal. A nemzeti konzultációban egyértelmű üzenet született: az országnak működnie kell, a mindennapi életet nem béníthatja le a vírus – mondta a kormányfő. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna. A beutazási korlátozások továbbra is megmaradnak, kötelező lett a széles körű maszkhasználat- mondta a kormányfő. Teljes körű látogatási tilalom van a kórházakban és az idősotthonokban, valamint kötelező lesz a hőmérés az iskolákban. Hatósági árasak lettek a koronavírustesztek, és ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás.

Orbán Viktor elmondta, hogy a szakemberek szerint a legrosszabb esetben 200 ezer ember egyidejű megfertőződésére kell számítani, és ekkor 16 ezer embernek kell kórházban lennie, és 800 ember lesz lélegeztetőgépen. Én ennek a kétszeresével számolok- tette hozzá. Ma 66 ezer kórházi ágya van Magyarországnak, a korábbi vezénylési terv érvényben van – ismertette a kormányfő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?