Létrehozva: 2020.09.17.

Kocsis Máté: Magyarországnak működnie kell

Magyarországnak működnie kell, a Fidesz-KDNP-frakció pedig minden feltételt biztosít a koronavírus-járvány elleni védekezéshez – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok szezonnyitó frakcióülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-nek kell megteremtenie a járványügyi védekezés parlamenti hátterét, mert a koronavírus-járvány első hullámának szomorú tapasztalata az volt, hogy a baloldali pártokra nem lehet számítani a járvány elleni védekezésben.

Tavasszal nem szavazták meg a baloldali pártok a védelmi intézkedéseket, nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, kamuvideókkal próbálták lejáratni a magyar egészségügyet, és külföldön rágalmazták Magyarországot – mondta Kocsis Máté.

„Ha parlamenti döntéseket kell majd hoznunk (...), akkor csak magunkra számíthatunk, a Fidesz-KDNP-n fog múlni, hogy sikeresen tudunk-e védekezni a járvány elleni védekezés második hullámában is” – fogalmazott.

A frakcióvezető kifejtette: a nemzeti konzultációból az derült ki, hogy az emberek azt várják, a koronavírus-járvány második hullámát másként kezelje a kormány, mint az elsőt. Magyarországnak működnie kell, a munkahelyeket meg kell védeni – ez áll a gazdasági intézkedések középpontjában –, és biztosítani kell az iskolák, óvodák működésének feltételeit – hangoztatta, hozzátéve: folyamatosan várhatók kormánydöntések, szektorális intézkedések.

Arról is beszélt, hogy az Országgyűlésnek szintén működnie kell, így a parlament a szokásos kéthetes ülésezési rendben végzi majd munkáját, és meg fogják teremteni a lehetőséget, hogy a Ház a lehető leggyorsabban tudjon döntéseket hozni.

A koronavírustesztek hatósági árassá tételét Kocsis Máté úgy kommentálta: nem a járvány időszaka az, amikor a teszteken bárkinek nyerészkednie kellene.

A politikus mindenkitől azt kérte, tartsa be a védekezési szabályokat, és ne támadásnak vegye őket.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője közölte azt is: a frakcióülésen meghallgattak több kormánytagot, köztük Orbán Viktor miniszterelnököt, Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, továbbá több államtitkárt.

Kocsis Máté kérdésre válaszolva közölte: újabb koronavírus-törvény, rendkívüli jogrendre vonatkozó jogszabály megalkotása most nem indokolt, a rendelkezésre álló jogszabályok most megfelelőek.

Kocsis Máté arról, hogy milyen együttműködésre számít a főváros vezetésével a járvány második hullámakor a gazdasági hatásokat enyhítendő, azt mondta: Budapest vezetése egyfajta Facebook-önkormányzást folytat, amiből egy kormányellenes testtartás olvasható ki. Ráadásul arra sem hajlandók, hogy nyugati példákat, például a római, bécsi intézkedéseket megnéznék.

Egyetlen olyan intézkedés sincs, ami a budapesti vállalkozások pénzügyeit segítené, ugyanakkor ha van önkormányzat, amelyiknek pénze van, az a fővárosi – közölte. Megjegyezte: szeretnék, ha Karácsony Gergely főpolgármester is segítene a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vállalkozásoknak, miután Budapestnek rendelkezésre áll mintegy 100 milliárd forintnyi állampapír.

Bíró Lászlóról, a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson induló ellenzéki jelöltről szólva úgy fogalmazott: a baloldal budapesti pártközpontjai baloldali médiafelületeken mentegetnek „egy teljesen nyilvánvalóan nettó nácit”. A magyar baloldalon soha semminek nincs következménye – jegyezte meg.

Az őszödi beszéd kirobbanásának 14. évfordulóját és a baloldali pártok felelősségét felelevenítő kérdésre Kocsis Máté elmondta: a baloldali pártok felelőssége itt sem jelenik meg, inkább az merül fel, helyes-e, egy teljesen nyilvánvalóan a magyar politikában bűnös embert, mint Gyurcsány Ferenc, aki rátámadt az ellene vonuló tüntetőkre, pozícióba emelni. Ez vonatkozik bármely családtagjára is – fűzte hozzá. Megjegyezte: a választóknak kell dönteniük. Gyurcsány Ferenc célja, hogy visszakapaszkodjon a hatalomba, és ehhez fel fogja használni az összes baloldali pártot, a Jobbiktól a Momentumig bezárólag.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Joe Biden mindent felolvas, újra nagyon kínos helyzetbe került - videó

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

vg.hu

Varga Mihály bemutatta: majdnem egész Európa azt irigyli, milyen alacsony az adó Magyarországon a benzinen

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában