POLITIK

Költségvetés nincs, 8 milliós jutalom van

A DK-közeli Németh Angéla által irányított XV. kerületben áldatlan állapotok uralkodnak, hiszen a városrésznek még mindig nincs költségvetése a 2019-es évre – írja az Origo.hu.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert, márciusban a képviselő-testület nem támogatta a Németh Angéla polgármester és Lamperth Mónika jegyző nevével fémjelzett előterjesztést, ami után még további hét alkalommal utasították el a büdzsé tervezetét.

Némethék a kudarcsorozatot követően, május 14-e óta nem is próbálkoztak többet a dologgal, amivel minimum furcsa helyzetet idéztek elő: jelen állás szerint a városvezetés úgy próbál meg ráfordulni az önkormányzati választásra, hogy nincs a kerületnek 2019-es költségvetése.

Csonka László, a rákospalotai Fidesz alelnöke kedd délelőtti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy Németh Angéla polgármester négy hónapja képtelen benyújtani a költségvetés tervezetét, illetve egyeztetni arról. Csonka szerint ez nem csak feladata, hanem kötelessége is a polgármesternek, hiszen a jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet neki kellene benyújtania a képviselő-testületnek.

Németh Angéla és jegyzője, Lamperth Mónika

 

A fideszes alelnök döbbenetesnek nevezte, hogy Németh az október 1-ére meghirdetett testületi ülést elhalasztva az önkormányzati választás előtt két nappal szeretné a kerület költségvetési tervezetét benyújtani, megtárgyalni és elfogadtatni a képviselőkkel.

Miközben a kerületnek nincs elfogadott költségvetése, Lamperth Mónika, a kerület jegyzője nyolc millió forintos jutalmat kapott a Németh-féle önkormányzat jóvoltából.

Csonka nemtetszését fejezte ki Lamperth nagy értékű jutalmazása miatt, és felidézte, hogy a helyi Fidesz konzultációt indított a témában, megkérdezték a kerületben élők véleményét a történtekről.

A válaszadók 99 százaléka egyetértett azzal, hogy a jövőben a politikai vezetők (polgármester, alpolgármesterek) ne vegyenek fel jutalmat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?