INSIDER

Koronavírus: bukjuk az olasz utakat, nem adják vissza a pénzt az irodák

Észak-Olaszországban szinte válságos helyzet alakult ki a koronavírus-járvány miatt. A magyar külügy nem tanácsolja, hogy oda utazzunk, de a már befizetett utakra nem jár vissza a pénz.
  • Szerző: Ripost

MInt a megírta, karanténba került 11 magyar diáklány, akik Észak-Olaszországban jártak iskolába három hétig.

Több ezer magyar tért haza Észak-Olaszországból síelésből vagy a karneválról

Az interneten rengetegen vitatkoznak arról, hogy van-e értelme a kéthetes karanténnak – különösen, mivel a legfrissebb hírek szerint a vírus több mint 20 napig is lappanghat. Sok ezer magyar tért vissza Észak-Olaszországból az elmúlt napokban: rengetegen voltak busszal, autóval, vonattal a velencei karneválon, és az iskolai síszünetek is most érnek véget. Sok iskola kéri azt a szülőktől, hogy ha a család Észak-Olaszországban járt az elmúlt időszakban, inkább tartsák otthon két hétig a gyereket.

Az utazási irodák nem adják vissza a pénzt

Az olasz Alpokba több magyar utazási iroda is szervez sítúrákat. Az utakat az indulás előtt egy hónappal be kell fizetni, és akár több százezer forintba is kerülhetnek: nem kis veszteség tehát, ha ki kell hagyni őket. Bár a Külügyminisztérium hétfőn reggel közölte: nem ajánlja a turisztikai célú utazásokat Olaszországba, tegnap még nem égtek az irodák telefonvonalai a visszamondások miatt. A által megkeresett irodák egyikében sem mondták még le a koronavírus miatt a tervezett olasz síeléseket.

Fotó: Pixabay

„Ha le is mondanák, a befizetett összeget sajnos nem tudjuk visszatéríteni. Épp az imént egyeztettem erről a külföldi partnerrel, és ő mondta, hogy mivel 2-300 kilométerre vannak a járvány gócpontjaitól, így nem fogad el lemondást erre hivatkozva” – árulták el lapunknak az egyik helyen, de névvel, hivatalosan sehol sem akartak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?