POLITIK

Koronavírus, dupla tüdőgyulladás, szívroham és vérmérgezés, és mégis túlélte a kétgyerekes apa

Már mindenki lemondott arról a kétgyerekes apáról aki már harmincadik napja volt lélegeztetőgépen. És mégis túlélte!
címkék:
  • Szerző: Ripost

 

Omar Taylor 31 éves brit állampolgárról már többször is lemondtak az orvosok. Feleségét kétszer is felhívták azzal a hírrel, hogy készüljön fel a legrosszabbra.

Először koronavírus fertőzés gyanújával vitték kórházba, magas lázzal, kitartó, makacs, száraz köhögéssel. A fertőzés gyanúja aztán be is igazolódott, s az alapfertőzésből nagyon hamar kétoldalú tüdőgyulladás lett, a szokásos súlyos légzései nehézségekkel. Olyannyira romlott a helyzet, hogy Omar Taylort mesterséges kómában tartották és lélegeztető gépre került. Közben kiderült, hogy vérmérgezést is kapott és túlesett egy szívrohamon is. Amit gyors egymásutánban két kisebb agyvérzés is követett.

Az orvosok és a család felkészült a legrosszabbakra, volt olyan hajnal, amikor négy órakor ébresztették a feleségét, kérve, hogy jöjjön azonnal, ha még életben akarja látni a férjét.

Amikor felcsillant némi reménysugár, gyógyulni kezdett a tüdőgyulladásból, és végre kikerülhetett a mesterséges kómából, kiderült, hogy nem tudja mozgatni a jobb karját és beszélni sem tud, valószínűleg a vérmérgezés és az agyvérzés következményeként. A súlyos állapothoz, egyáltalán a betegség kialakulásához nagy valószínűséggel hozzájárult, hogy korábban már fekélyes vastagbélgyulladással és egy olyan bél rendellenességgel küzdött ami miatt hosszú időn át szteroidokat kellett szednie, amelyek köztudomásúlag nagyon legyengítik az immunrendszert.

Aztán néhány hét múltán valamiféle csodasorozat vette kezdetét. Bár a bal karját továbbra sem tudja mozgatni és a járás is nagyon nehezére esik, Omár minden erejét összeszedve rövid időre felállt. A szavakat keresve, törve kijelentette, hogy haza kíván menni a kisfia második születésnapjára.

Az állapota olyannyira javult a következő hetekben, hogy az orvosok végül hozzájárultak ehhez. A betegség kezdetétől a hazatérésig mindösszesen 8 hét telt el. A koronavírus tesztek a hatodik héttől lettek negatívak, felesége és gyermekei ettől kezdve látogathatták.

Amikor béna jobb karral, de mégiscsak a saját lábán távozott a Colchester Hospitalból, az orvosok és az ápolók sorra gratuláltak neki. Amikor hazatért az otthonába Rowhedge-be, az utcán a szomszédai az út két szélén sorba állva megtapsolták.

Meggyógyult egy 103 éves iráni nő is

Hihetetlen esetről számoltak be az iráni híradások, írja a Daily Mail. Egy 103 éves, idős asszony, aki már egy hete Semnan városában feküdt kórházban, sikeresen felépült a koronavírus fertőzésből.

Ő volt a második beteg, aki rendkívül idős kora ellenére kigyógyult a covid-19-ből Iránban: egy 91 éves asszony ugyanis korábban három nap után gyógyult meg. A hatóságok jelentése arra nem tért ki, milyen kezelést kapott a két hajlott korú asszony, de az biztos, hogy a gyógyulásuk felér egy kisebb csodával.

Egy 100 éves férfi a legidősebb koronavírusból felgyógyult ember jelenleg. A férfit szombaton engedték ki a kórházból, írta a CNN.

Az esetről vasárnap a Xinhua kínai állami hírügynökség számolt be. A férfi a vírus epicentrumában, Vuhanban fertőződött meg. Több mint 80 másik fertőzöttel együtt szállították kórházba. Az 1920-ban született férfi Alzheimer-kóros, magas vérnyomása és szívelégtelensége van. A helyi kórház orvosai különféle kezeléseket használtak rajta, végül közel két hét után gyógyultan engedték haza.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?