Létrehozva: 2020.01.26.

Koronavírus: egy embert kórházban kezelnek fertőzés gyanúja miatt Bécsben

A koronavírussal való fertőzés első feltételezett esetéről számoltak be Ausztriában. Egy kínai légiutas-kísérőt szállítottak kórházba.

Szerző M.M.

A légiutas-kísérő január 24-e óta van Bécsben, és néhány nappal ezt megelőzően valószínűleg Vuhanban járt. Jelenleg a Ferenc József Császár Kórház (KFJ) zárt, fertőző osztályán vizsgálják állapotát az orvosok.

A kínai állampolgárt szombat este vették fel influenza tünetekkel a KFJ 4. orvosi részlegébe. „Nem zárhatjuk ki, hogy a légiutas-kísérő nő koronavírussal fertőződött” – ismertette Michael Binder, a Bécsi Kórházszövetség (KAV) orvos igazgatója sajtóközleményben. A vizsgálatok jelenleg is folynak. „A pontos diagnózis megállapítása akár 48 órát is igénybe vehet” – mondta Binder. A vizsgálatokkal a bécsi orvostudományi egyetem virológiai intézetét bízták meg, ugyanakkor a beteg kínai nő ausztriai kapcsolatait a bécsi egészségügyi hivatal ellenőrzi.

A hírrel kapcsolatban megszólalt Peter Hacker bécsi városi tanácsos. aki elmondta: „a bécsi kórházak kitűnően felkészültek egy ilyen helyzetre. Aggodalomra nincs ok. A beteg a legjobb kezekben van a KFJ-nál, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megtudjuk, vajon a nő ténylegesen megfertőződött-e a koronavírussal ”- mondta Peter Hacker.

Egyre több a halott Kínában

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek – jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok. A megbetegedettek közül a legújabb mérleg szerint 324 ember állapota válságos. További 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak a kínai hatóságok. Szombaton még 41 ember haláláról és 1372 fertőzésről szóltak a hírek a távol-keleti országból. Sanghajból vasárnap jelentették az első halálesetet: nem élte túl a fertőzést egy 88 éves férfi, akinek korábban már voltak komoly egészségi problémái. E kínai nagyvárosban a helyi hatóságok negyven fertőzéses esetről tudnak.

Az Egyesült Államok reakciója

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból, ennek érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsát egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet. A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

Moszkvában is több gyanús esetet regisztráltak

Egy észak-moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba szombaton magas lázzal, jelenleg vizsgálat alatt állnak, hogy kiderüljön, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzte-e meg őket – tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget egy egészségügyi forrás. A betegek mindannyian kínai állampolgárok, egy több mint húsz emberből álló csoporttal érkeztek Kínából a orosz főváros északi részén található Art Moszkva Vojkovszkaja szállodába, a hotelben jelenleg kétszázhúsz kínai állampolgár lakik.

 

 

Szerző M.M.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

vg.hu

Botrány: sorra fogják a kínai kémeket Németországban

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein